RUSKO ČUDO OD DETETA: Rođena je u Sibiru, ima 15 godina i napravila je novu senzaciju u Madridu

Novosti online

27. 04. 2023. u 13:37

Ruska teniserka Mira Andrejeva napravila je još jedno iznenađenje u Madridu i plasirala se u treće kolo tog turnira.

РУСКО ЧУДО ОД ДЕТЕТА: Рођена је у Сибиру, има 15 година и направила је нову сензацију у Мадриду

Foto: EPA-EFE/FAZRY ISMAIL

Devojčica od 15 godina je najpre izbacila nekadašnju finalistkinju Ju-Es opena Lejlu Fernandes (trenutno 49. na svetu), da bi danas slavila i protiv 14. na svetu, brazilske teniserke Beatris Hadada Maju u dva seta.

Andrejeva je bila bolja nakon dva sata i 13 minuta igre, a po setovima je bilo 7:6, 6:3.

Trenutno 194. na svetu je tako postala sedma igračica u 21. veku kojoj je bilo 16 godina ili manje kada je slavila protiv teniserke iz top 20. Poslednja je to uspela Koko Gof protiv Naomi Osake pre tri godine na Australijan openu.

Mira Andrejeva, rođena 29. aprila 2007. godine u Krasnojarsku, u Rusiji, ovu 2023. već je obeležila sjajnim rezultatima. Stigla je do finala Australijan opena u juniorskoj konkurenciji (izgubila meč za tu grend slem titulu od Aline Kornejeve sa 7:6 (2), 4:6, 5:7, a onda je u profesionalnoj konkurenciji vezala 13 uzastopnih pobeda,"usput" osvojivši dve ITF V60 titule.

Što se tiče ostalih rezultata, deveta teniserka sveta Marija Sakari plasirala se u treće kolo mastersa u Madridu, pošto je pobedila holandsku igračicu Aranču Rus sa 6:4, 6:4.

Grčka igračica je do pobede nad 107. teniserkom sveta stigla za sat i 35 minuta.

Sakari u trećem kolu čeka pobednicu meča domaće igračice Rebeke Masarove i hrvatske teniserke Done Vekić (20. nositeljka).

Plasman u treće kolo osigurala je Nemica Jula Nimajer (67. na VTA listi), koja je savladala desetu igračicu sveta Čehinju Petru Kvitovu sa 7:6 (9), 6:1.

U narednoj fazi Nimajer igra sa pobednicom meča između 24. nositeljke Belgijanke Eliz Mertens i kanadske igračice Rebeke Marino.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)