ČUVENI AMERIKANAC ODUŠEVLJEN NOVAKOM: "Može da se iznervira, ali - Đoković je savršen"

Novosti online

27. 04. 2023. u 10:30

NOVAK Đoković ove sezone zasad na šljaci ima učinak 2-2, a o njemu je u jednom podkastu govorio bivši selektor teniske reprezentacija SAD Patrik Mekinro.

ЧУВЕНИ АМЕРИКАНАЦ ОДУШЕВЉЕН НОВАКОМ: Може да се изнервира, али - Ђоковић је савршен

Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Brat legendarnog Džona Mekinroa je istakao da je srpski as vrhunski igrač i da nema slabosti.

- Reč je o kombinaciji njegove visine, vizije, njegove palete udaraca i besprekorne tehnike. Ako spojite sve zajedno, savršen igrač, tehnički, to je Novak Đoković. Nema slabosti kod Đokovića. Može da ima loš dan ili da promašuje jer je iznerviran, ali ga možete nadigrati kao Vavrinka nekoliko puta u velikim mečevima. Ali morate igrati dobro na bilo kojoj podlozi da biste ga pobedili - rekao je Mekinro, a prenosi "B92".

Posebno je analizirao Đokovićev ritern, posebno što Nole važi za najboljeg riternera svih vremena.

- Andre Agasi je imao najbolji napadački ritern. Lejton Hjuit je u tom smislu bio defanzivno bolji od Agasija, ali ni približno nije bio tako dobar u ofanzivnom smislu. Rodžer Federer je bio takođe veoma dobar, bilo je teško pogoditi as protiv njega. Rafa Nadal nije sjajan riterner, on je radio na tome. Nije ni sjajan server. Novak je na tom visokom nivou defanzivno, ali može da igra i sjajnu ofanzivu.

Nastavio je da komentariše ritern udarce pojedinih tenisera.

- U punom streču, Rodžer i Hjuit bi uspevali da vrate lopticu u teren. U toj situaciji Novak zapravo može da odigra ofanzivniji ritern, ili čak neutralan. Setite se tih zadivljujućih uzvraćanja servisa protiv Rodžera u finalu Ju-Es opena ili Vimbldona. Bio je u stanju da dobije te taj-brejkove protiv njega u tom epskom meču, da jednostavno ne promaši - zaključio je Patrik Mekinro.

Podsetimo, danas je počeo masters u Madridu, a Novak Đoković ne nastupa u prestonici Španije.

BONUS VIDEO: Ovacije za Novaka Đokovića posle neverovatnog poena

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!