OVO SE RETKO VIĐA U TENISU: Igrač predao meč, pa pobedio u istom danu

Novosti online

26. 01. 2023. u 18:28

LETONSKI teniser Ernests Gulbis dugo već igra po čelendžerima, a ono što je uradio u Belgiji ne viđa se često u "belom sportu".

ОВО СЕ РЕТКО ВИЂА У ТЕНИСУ: Играч предао меч, па победио у истом дану

Epa / SCOTT BARBOUR

Trenutno 314. na ATP listi je u kvalifikacijama za turnir u Otigni la Nivu predao meč domaćem igraču Tibu Kolsonu pri rezultatu 6:2, 3:0. Ipak, tek tu počinje zanimljivost ove priče.

Naime, on je uspeo da uđe u glavni žreb pomenutog nadmetanja i to kao "srećni gubitnik". Rival mu je bio Slovak Lukas Klein (141. na ATP listi) i Gulbis je taj meč uspeo da dobije sa 6:4, 6:2. Inače, ovaj duel je odigran istog dana kada je 34-godišnjak iz Rige predao meč.

Letonac je nekada važio za velikog talenta. Nikada nije ispunio ono što se od njega očekivalo. Jedan od razloga je i taj što mu tenis često nije bio na prvom mestu.

Njegov najbolji plasman bilo je 10. mesto do koga je stigao 9. januara 2014. godine. Najbolji rezultat na grend slemovima mu je polufinale Rolan Garosa iste godine i tada je pobedio Rodžera Federera. Gulbis je u karijeri osvojio šest titula.

BONUS VIDEO: NEPOZNATI AUSTRALIJAN OPEN: Ovo možda niste znali o poznatom teniskom turniru

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (0)

DAN ZEMLJIŠTA: Zemlja i voda su izvor života