NOVAK NASTAVIO NESTVARAN NIZ: Đoković ima impresivne brojke u Australiji

Č. V./O. M.

21. 01. 2023. u 20:46

NOVAK Đoković juriša ka 10. tituli na Australijan openu. Srpski teniser je preskočio tri prepeke, a do trofeja su mu ostale još četiri. Sudeći po tradiciji rekorder po broju trofeja u Melburnu je najveći favorit da ode do samog kraja.

НОВАК НАСТАВИО НЕСТВАРАН НИЗ: Ђоковић има импресивне бројке у Аустралији

Tanjug/AP

Brojke trenutno petog igrača planete na tlu Australije, ali samom uvodnom grend slemu su impozantne. To je još jedan dokaz zašto se Nole na "Rod Lejver arene" oseća kao u dnevnoj sobi.

Đoković ne zna za poraz na najmanjem Kontinentu još od 2019. godine. Tu sezonu je počeo u Melburnu sa sedam pobeda na putu do titule. Isti skor imao je na AO i 2020, s tim što je prethodno ostvario i šest pobeda na ATP kupu u Brizbejnu, dok je 2021. na tom takmičenju odigrao dva meča i oba pobedio.

Usledila je treća uzastopna titula u Melburnu sa novih sedam pobeda, a onda i prinudna dvogodišnja pauza, koju je prekinuo u Adelejdu sa pet pobeda za 34. u nizu. Ako osvoji Australijan open 2023. niz će se popeti na 41. Trenutno je na broju 37, s obzirom na to da je u dosadašnjem toku turnira pobedio Roberta Karbaljesa Baenu, Enca Kuakoa i Grigora Dimitrova.

Takođe, Novak se nalazi u seriji od 24 vezana trijumfa na AusOpenu i jedini je od onih koji su u osmini finala koji je osvajao grend slem titulu. Treba reći i da je 15. put prošao u četvrto kolo uvodnog grend slema u bogatoj karijeri.

Iz ove prespektive Novaka bi na putu ka novom trofeju u Melburnu mogla da zaustavi jedno povreda zadnje sa lože koja mu pravi probleme od prvog kola.

Đoković u osmini finala igra protiv Australijanca Aleksa de Minora, a taj meč na programu je u ponedeljak.

BONUS VIDEO: NEPOZNATI AUSTRALIJAN OPEN: Ovo možda niste znali o poznatom teniskom turniru

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

ŠOK PRED OLIMPIJSKE IGRE: Najbolja srpska košarkašica u 28. godini završila karijeru! (VIDEO)