ĐOKOVIĆ JAČI OD DIMITROVA I POVREDE: Neverovatno, ovako nešto može samo Novak da uradi!

A. I.

21. 01. 2023. u 12:22 >> 12:23

NOVAK Đoković plasirao se u četvrto kolo Australijan opena. On je savladao Bugarina Grigora Dimitrova rezultatom 3:0 u setovima (7:6, 6:3, 6:4).

ЂОКОВИЋ ЈАЧИ ОД ДИМИТРОВА И ПОВРЕДЕ: Невероватно, овако нешто може само Новак да уради!

Tanjug/AP

Srbin je imao dosta problema sa povredom u ovom meču, ali je još jednom pokazao da može da odigra na vrhunskom nivou kada je to najpotrebnije. On se posebno mučio krajem prvog seta i početkom drugog, ali je smogao snage da ubedljivo dobije večeras motivisanog protivnika. Protivnik će mu u narednom kolu biti Australijanac Aleks de Minor.

Odmah u prvom gemu Đoković je pokazao koliko je motivisan. Dobro se kretao, uz dosta trčanja nije dao rivalu da uđe u ritam ritam.  Osvojio je gem na servis rivala. Odlično je riternirao, a Bugarin nije mogao da mu parira. U drugom gemu, nakon svega 9 minuta igre vodio je Đoković sa 2:0.

U nastavku je uspeo Dimitrov da se odupre pritisku i treći gem upiše na svoj konto. Imao je određenih problema sa servisom ali to nije kaznio Srbin. Četvrti gem išao je Noletu. Pogađao je sjajne dijagonale i paralele, slao snažne loptice rivalu koji nije imao rešenja za motivisanog za 3:1.

Tanjug/AP

Pritiskao je Đoković u narednom gemu, a išlo mu je na ruku i to što je Dimitrov lošije servirao. Došao je do izjednačenja, ali je Bugarin uspeo da se odbrani. Potom je Srbin "nulom" dobio šesti gem.

U devetom gemu Đoković je uzeo dva uvodna poena, odgovorio je Dimitrov, a potom Srbin došao do nove brejk lopte. Uveo je Grigor gem u razliku u kome Đoković nije iskoristio tri set lopte - 5:4.

Ono što je tada zabrinulo navijače jeste što se Novak teško kretao, nije pokušavao da stigne lopte koje su išle daleko od njega, a pritom je ćopao između poena sa bolnom grimasom na licu.

Potom, uz dosta problema Đoković je rivalu dozvolio da dođe do brejk prilike, a pritom je dobio i opomenu zbog duge pripreme za servis. Vratio je Bugarin brejk - 5:5

Već u narednom gemu je Dimitrov došao do potpunog preokreta. Sada je Đoković servirao za ostanak u prvom setu. Dve set lopte imao je sada Bugarin, ali ih nije iskoristio.

Velika borba viđena je u taj-brejku. Poveo je Novak 3:1, ali kako je vreme odmicalo uspeo je da anulira mini brejkove Dimitrov i dođe do 7:6. Odgovorio je Nole sa dva poena, a nakon toga imao je petu set loptu. Poput gladijatora vratio se iz nemoguće situacije i došao do prvog seta.

Drugi set počeo je uvodnim gemom Đokovića. Imao je 40:30, a potom je as udarcem iz drugog servisa poveo u drugom setu. U četvrtom gemu viđena je velika drama. Igran je nešto manje od 10 minuta, tri brejk prilike imao je Đoković. Nije ih iskoristio.

Tanjug/AP

U nastavku je šesti gem pripao Đokoviću koji je napravio brejk na servis rivala. Bugarin se mučio sa bekhendom, a to je iskoristio Novak koji je imao 2:4. Već u narednom gemu Đoković je lako potvrdio brej, a Dimitrov servirao za ostanak u meču.

Produžio je drugi set za jedan gem, Đoković je uz podršku navijača servirao za drugi set, sada nije dozvolio da mu se ponovi greška iz prvog - dobio je drugi set rezultatom 6:2.

Napravio je brejk Đoković na startu trećeg seta, potom je pokušao da uzvrati Dimitrov, ali je nakon velike borbe izgubio dobijen gem, te Đoković uspeva da potvrdi brejk - 2:0.

Tanjug/AP

U potpunosti je u nastavku Đoković slomio rivala, sada vodi 3:0, napravio je još jedan brejk.  Uspeo je da ga u narednom gemu vrati Dimitrov. Na isti način odgovorio je Đoković. Srbin je imao tri brejk lopte i posle prve poveo je 4:1.

Usledila je drama u šestom gemu. velika borba na servis Đokovića. Došao je Dimitrov do igre na razliku, nakon dva izjednačenja duplom servis greškom Đoković mu je dao priliku da vrati brejk. Nakon toga Dimitrov "nulom" dobija svoj servis, as udarcem prekinuo je niz brejkova.

Kako je tekao meč pročitajte u nastavku:

NOVAK ĐOKOVIĆ - GRIGOR DIMITROV 7:6, 6:3, 6:4

6:4 - Dva odlična servisa Đokovića na forhend Grigora Dimitrova. Poen koji je izmamio ovacije navijača  došao je nakon 31 udarca. Rastrčavao ga je Đoković koji je na kraju došao do dve meč lopte nakon tri časa i šest minuta igre.

5:4 - Dva dobra servisa Dimitrova. Nakon tri sata igre došao je do tri gem lopte na servis. Prvu je spasao Novak. Ne i drugu.

5:3 - Au, šta je Đoković uspeo da vrati! Duga razmena, bombardovao je dimitrov, Srbin krajnjim naporima uspe da dođe do 30:0, a potom i dve gem lopte. Koristi prvu.

4:3 - Dimitrov je vezao tri poena na svoj servis. Ima priliku da gem uzme sa "nulom", to i čini.

4:2 - Velika borba Đokovića i Dimitrova na servis Srbina. Uveo je gem u razliku Bugarin. Razmena od 28 udaraca pripala je Dimitrovu koji je došao do nove brejk lopte. Duplom servis greškom Đoković je dao rivalu brejk.

Tanjug/AP

4:1 - Iz defanzive igra odlično Đoković i dolazi do poena, vodi 30:0 na servis Bugarina. Imao je potom tri brejk lopte.

3:1 - Uspeo je Dimitrov da vrati brejk, zaigrao je znatno bolje, a Novak je pogledao ka svojoj loži, tražeći savet.

3:0 - Dva brejka prednosti stekao je Đoković. U potpunosti je slomio bugarskog tenisera.

2:0 - Imao je Dimitrov priliku da vrati brejk, ali mentalna snaga Đokovića bila je nestvarna u tim momentima, te je naš igrač nakon više od sedam minuta potvrdio brejk.

Tanjug/AP

Tekst potpisa

1:0 - Imao je u prvom gemu odmah brejk priliku Đoković. Velika borba i donela je Novaku još jednu brejk loptu u gemu koji je trajao preko sedam minuta. koristi je Srbin.

PROČITAJTE JOŠ: SRAMOTNO, NOVAK ĐOKOVIĆ OVO NIJE ZASLUŽIO: Potez "Eurosporta" razbesneo navijače srpskog tenisera

DRUGI SET 6:3

6:3 - Tri gem lopte imao je Đoković za osvajanje drugog seta. Koristi prvu - 2:0 u setovima

5:3 - Servirao je Dimitrov za ostanak u setu i uspeo da ga produži.

5:2 - Tri prilike da potvrdi brejk imao je Đoković. U prvoj je odlično riternirao Dimitrov, na šta je Srbin odgovorio sa "bravo". Druga prilika nije propuštena.

4:2 - Imao je malo i sreće Dimitrov. Na 15:0 za Srbina pogodio je vrh mreže, a lopta je ovoga puta pala u polje Đokovića.  Novak je došao do nove brejk lopte. Desetu neiznuđenu grešku napravio je Bugarin. Koristi Đoković priliku i pravi brejk!

Tanjug/AP

3:2 - Napravio je prvu duplu servis grešku Novak u meču. ali je u narednom poenu spustio na mrežu odličnu loptu. Nije uspeo da je stigne Dimitrov. Pritiskao je Bugarin Srbina, ali mu je zakazao bekhend u presudnim momentima te je Novak dobio svoj gem 40:30.

2:2 - Sada Novak na servis rivala dolazi do 30:0. Dimitrov je posle vezao tri poena, a nakon toga nerazumljivo napravio duplu servis grešku - izjednačenje, a potom i gem lopta. Konačno, poen u kojem smo gledali starog Novaka, razmene, brze loptice i magija Đokovića - novo izjednačenje.  Usledila je velika drama u gemu koji je trajao sedam minuta, dve brejk prilike imao je Đoković tri brejk prilike. Zaista lep tenis gledamo, uspeo je Dimitrov preko glave, iza leđa da uhvati smeč i poentira. Potom je usledio as, preživeo je gem koji je trajao 11 minuta Dimitrov.

Foto AP

2:1 - Dva uvodna poena osvojio je Srbin, potom je odgovorio dijagonalom rival. Još jednom dve gem lopte za Novaka.

1:1 -  Sada je Dimitrov bez mnogo problema osvojio gem na svoj servis.

1:0 - Dve gem lopte imao je Đoković. Prvu iskoristio nije, ali as udarcem iz drugog servisa upisao je prvi gem drugog seta.

PROČITAJTE JOŠ SRBI I HRVATI POD POSEBNOM "LUPOM": Rigorozna kontrola na Australijan openu

Tanjug/AP

* U pauzi između dva seta Đoković je zatražio medicinski tajm-aut.

PROČITAJTE JOŠ: ĐOKOVIĆ TRAŽIO POMOĆ FIZIOTERAPEUTA: Pojavio se novi problem kod Novaka

PRVI SET 7:6

PROČITAJTE JOŠ "LAV JE RANjEN, ALI PAO NIJE": Kakav poen Novaka Đokovića na set lopti

TAJ-BREJK 9:7 - Prvi poen dobio je Dimitrov. Već u narednom greši Bugarin - 1:1. Sjajno je u stranu servirao Srbin koji je poveo 2:1. Pogrešio je na servisu potom Grigor - 3:1 za Srbina. Sada je Nole u potpunoj kontroli. Igrao je na bekhend rivala, potom je usledila dobra paralela, oduzeo je rivalu oba servisa - 4:1.

Dobro je riternirao rival, i Đokovića poslao na stranu, potom poslao dijagonalu koju Novak nije ni pokušao da stigne 4:2. Naredni poen dobio je naš teniser za 5:2. Opet Dimitrov pogađa Forhend, potom i smeč -5:4. Poklonio je Nole poen rivalu - 5:5. Usledio je potom as za 6:5. Set lopta na servis rivala imao je Đoković.

Spasao ju je Dimitrov - 6:6. Odservirao je potom dobro, izgradio poen i pogodio dijagonalu za 6:7, odmah je usledio odgovor Đokovića, koji je vezao dva poena za 7:8, a nakon toga iskoristio je brejk loptu

Tanjug/AP

6:6 - Sada Dimitrov ne može da promaši, iz neverovatnih situacija dolazi do poena. Usledila je potom nova Novakova greška - 0:30. Imao je i set loptu Dimitrov, ipak uspeo je Đoković da uvede gem u razliku. Imao je još jednom Bugarin set loptu. Dobro je servirao Nole i spasao set loptu. Gem loptu nakon toga imao je Đoković. As udarcem uveo je set u taj-brejk.

5:6 - Previše lake poene u ovom trenutku na servis dobio je Dimitrov. Šesti as je usledio - 40:0, tri gem lopte za Dimitrova. Nije ni pokušao Đoković da dođe do loptice, vodi Bugarin.

5:5 - Nije dobro počeo gem za Đokovića. Uzeo je Bugarin dva poena, nije uspeo Srbin da nametne ritam. Usledio je dobar servis i potom viner. Bolni uzvik Novaka Đokovića prethodio je prvoj brejk prilici za Bugarina.

5:4 -Đoković je uzeo prva dva poena na servis rivala. Usledio je servis viner Bugarina, koji je potom napao ritern Đokovića i poslao sjajnu dijagonalu - 30:30. Nakon toga set loptu imao je Đoković. Nije je iskoristo. Dve set lopte imao je Đoković. Spasao je Bugarin obe, a brinulo je to što Đoković skakuće kako ne bi opteretio povređenu nogu.

5:3 - Sjajno. Siguran je na svoj servis bio Đoković. Imao dve gem lopte, servis vinerom je rutinski dobio gem. Sada Dimitrov servira za ostanak u prvom setu.

4:3 - Prvi as poen upisao je Dimitrov, toliko ima i Đoković do sada. Ono što hrabri jeste da kad god Grigor ne ubaci prvi servis Novak uspeva to da kazni, ima 70 posto realizacije na protivnikov drugi servis. Potom je Bugarin odservirao as 216 kilometara na čas. Nakon toga je pogodio liniju i smanjio zaostatak za Srbinom. 

Tanjug/AP

4:2 - Tri gem lopte imao je Đoković, u njemu je bio potpuno ubedljiv, te ga je dobio "nulom".

3:2 - Dupla servis greška Dimitrova na startu petog gema. Potom je vezao tri poena. Imao je Đoković priliku lobom da zakomplikuje, ali je Dimitrov to pročitao i poslao mu skraćenu loptu - dve gem lopte. Prvu ne koristi, nakon duge razmene obojica su izašli na mrežu. Grigor je poslao loptu u aut. Odlično je riternirao Đoković u narednom poenu - izjednačenje. Nakon toga zbio je redove Dimitrov i došao do gema.

Tanjug/AP

3:1 - Duge razmene, jaki udarci, gledamo zaista vrhunski tenis, a kada je vrhunski tenis u opticaju tu obično vlada Srbin. Tako je i u ovom gemu. Uspevao je da pogodi fantastične dijagonale, a Dimitrov je uprkos krajnjim naporima bivao bez rešenja. Dve gem lopte za Novaka. Servis vinerom došao je do 3:1.

2:1 - Dve gem lopte imao je Bugarin. Kod prve ga je dijagonalom Đoković uhvatio na pogrešnoj nozi. Usledio je dobar drugi servis i potom uvodni gem za Bugarina.

2:0 - Imao je dve gem lopte Nova, prvu je spasao Bugarin, potom i drugu. Delovalo je da će Novak lako potvrditi gem, morao je to da uradi igrom na razliku. Potvrdio je Novak brejk.

Tanjug/AP

1:0 - Počeo je meč servisom bugarskog tenisera.  Dobro je riternirao Đoković i došao na startu do 30:15. Dve brejk lopte je potom imao Novak. Iskoristio je prvu. Odlično je riternirao, a Bugarin nije mogao da mu parira.

UOČI MEČA

Novak Đoković je u prva dva kola više problema imao sa povredom butnog mišića nego sa rivalima na drugoj strani terena. Ipak, zabeležio je dve pobede. Prvu protiv Roberta Karbaljesa Baene 3:0, a potom protiv Enza Kuaka 3:1.

Novak protiv balkanskog brata

U trećem kolu Đokovića čeka duel protiv "balkanskog brata", kako je rekao nakon prethodnog meča.

- Nisam igrao protiv njega mnogo godina, ne sećam se kada je to bilo. On igra sjajan tenis i znam ga dobro, mi smo drobi prijatelji i braća sa Balkana, pa neka bolji pobedi, rekao je Đoković.

Međusobni dueli.

Dimitrov i Đoković igrali su deset puta u karijeri. Čak devet puta slavio je Novak. Jedini trijumf Dimitrov je upisao 2013. godine na mastersu u Madridu.

Dimitrov, trenutno 28. teniser sveta u prva dva kola savladao je Aslana Karaceva i Lasla Đerea i to bez izgubljenog seta.

Novakova dodatna motivacija je činjenica da su sa turnira u Melburnu već eliminisani najveći konkurenti za osvajanje titule, Rafael Nadal i Danil Medvedev.

BONUS VIDEO Koreča za Novosti: Važno da je Đoković osetio ljubav navijača u Australiji

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!