JUVENTUSU ODUZETO 15 BODOVA, VLAHOVIĆ HITNO MENJA KLUB: Gigant se raspada, Srbin se seli u Premijer ligu?

Novosti online

20. 01. 2023. u 21:35 >> 21:35

DUŠAN Vlahović je u Juventus stigao kao veliko pojačanje, ali bi samo godinu dana kasnije mogao "po hitnom postupku" da napusti ne samo klub iz Torina, već i Italiju - i da karijeru nastavi u Premijer ligi.

ЈУВЕНТУСУ ОДУЗЕТО 15 БОДОВА, ВЛАХОВИЋ ХИТНО МЕЊА КЛУБ: Гигант се распада, Србин се сели у Премијер лигу?

FOTO: AP/Tanjug

Naime, iako je italijanska novinska agencija ANSA ranije tokom ovog petka javila Juventusu preti oduzimanje devet bodova ako se ispostave kao tačne optužbe tužilašta da je uprava "stare dame" iz Torina vršila finansijske malverzacije s novcem kluba, desilo se još gore po slavni klub:

Federalni apelacioni sud Fudbalskog saveza Italije (FIGC) održao je najpre ročište povodom ponovnog otvaranja postupka za prevare Juvea, a onda presudio da se Juventus kazni oduzimanjem 15 bodova u ovom prvenstvu.

Uvećane su tražene kazne za donedavne članove uprave tog giganta, pa će iz fudbala biti udaljeni: nekadašnji direktor Fabio Paratići na dve i po godine (tužioci su tražili 20 meseci i 10 dana), bivši predsednik Juvea Andrea Anjeli i nekadašnji izvršni direktor Mauricio Arivabene na po dve godine (traženo je 16, odnosno 12 meseci), a bivši potpredsednik Pavel Nedved na osam meseci.

Italijanski mediji su ranije javili da su Anjeli, Nedved, Paratići, tri člana Juventusovog komercijalnog sekotra i oko 60 osoba iz 11 italijanskih klubova pod istragom zbog sumnji da su podnosili lažne finansijske izveštaje i manipulisali transferima igrača. U aprilu je sud FIGC-a oslobodio osumnjičene ovih optužbi, ali se sada, na osnovu novih dokaza, zahtevalo otvaranje novog postupka.

Ostali klubovi su oslobođeni ovog petka, a Juventus ima pravo žalbe višoj instanci.

Šta će Dušan Vlahović da uradi?

Prema pisanju dela britanske štampe, poput "Dejli mejla" još početkom januara, "Vlahović bi mogao da iskoristi užasnu situaciju u klubu u konačno pređe u Arsenal, koji ga je i ranije hteo, kada je još bio član Fiorentine".

Međutim, američki portal "Atletik", koji je angažovao brojne novinare iz Engleske, koji prate tamošnji fudbal, tvrdi da bi srpski as lako mogao da postane novi napadač Čelsija.

Ovo stoga:

  • što su londonski "plavci" usred kompletnog renoviranja tima
  • što nove gazde Čelsija žele novi imidž ekipe
  • što je pozicija napadača deficitarna u Čelsiju
  • što Vlahović i kvalitetom i godinama (22) odgovara opisu onoga što Čelsi traži
  • Na sve to, "Atletik" dodaje da bi odlazak Dušana Vlahovića iz Juventusa bio pravi pogodak i za njega, koji tamo nije zablistao na način na koji je želeo posle bravura u Fiorentini (mada je cela ekipa mahom igrala ispod očekivanja), i za "staru damu", a naročito za londonske "plavce".

    Bonus video: Novo u Zemunelu - Partizanovo brdo za trčanje

    BONUS SADRŽAJ

    Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

    Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

    Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

    Pratite vesti prema vašim interesovanjima

    Novosti Google News

    Komentari (2)

    DULJAJ O DERBIJU U KOME NEĆE BITI AKTER: Ko ima moj broj molim ga da me ne zove tokom utakmice, igrači će znati šta treba da rade