"'AJDE, RECITE MI, KO JE ODGOVORAN, KO?!" Duško Ivanović održao burnu konferenciju posle utakmice Žalgiris - Crvena zvezda

Novosti online

20. 01. 2023. u 21:18

Žalgiris i Crvena zvezda odigrali su spektakularan meč Evrolige u Kaunasu, a ishod je prilično razočarao pristalice crveno-belih, ali i trenera gostiju, Duška Ivanovića.

АЈДЕ, РЕЦИТЕ МИ, КО ЈЕ ОДГОВОРАН, КО?! Душко Ивановић одржао бурну конференцију после утакмице Жалгирис - Црвена звезда

EuroleagueTV

Podsetimo, Crvena zvezda je imala u svojim rukama pobedu, ali izgubila od Žalgirisa u Litvaniji, posle čega njen trener nije davao uobičajenu ijzavu za EvroligaTV, već se obratio javnosti samo na konferenciji za štampu.

- Počeli smo loše, mekano, a i završili smo tako, loše i mekano. Ali, između toga, kada smo igrali dobru odbranu i strpljivo u napadu, imali smo dobar rezultat. Istina je, međutim, da mi u poslednja dva minuta nismo imali ideju u ofanzivnim akcijama, apsolutno ništa, a Ulanovas je onda svojim trojkama rešio utakmicu - započeo je Ivanović.

Upitan da pojasni šta se to sa Zvezdom dešavalo u završnici, nasmejao se:

- Rekao sam već, ali, u suštini, oni su malo promenili odbranu, a mi odmah počeli da igramo 1 na 1 u napadu! Pritom smo izvodili neke lude šuteve. To nije način da se dobije meč. 

Na konstataciju da su crveno-beli deset puta izgubili loptu u prvom poluvremenu klimnuo je glavom:

- Naš glavni problem je kako smo odigrali tih prvih 20 minuta. Nismo počeli utakmicu kako to rade ozbiljne ekipe. Nije tu pitanje da li ste igrali dobro ili loše, važno je ući jako u meč, ući u njega s jasnom idejom, a mi to nismo imali u prvih dvadeset minuta. Imali smo u tom periodu deset previše lako dozvoljenih izgubljenih lopti, ali to nije bilo zato što je Žalgiris bio previše agresivan, ne, već jednostavno nismo igrali dobro - smatra Zvezdin trener.

Na kraju je od strane "voditelja programa" na konferenciji u Kaunasu upitan kako mu se čini nova dobra ofanzivna partija Filipa Petruševa, koji na poslednjih sedam utakmica ima prosek od 20 poena.

- Igrao je on dobro, ali, 'ajde, recite mi, ko je čuvao Ulanovasa u poslednje dve akcije, kada nam je dao trojke? Ko je odgovoran za te šuteve? Ko? Petrušev! - zaključio je Duško Ivanović.

Bonus video: Navijači Olimpijakosa i Zvezde zajedno skandirali "Kosovo je Srbija"

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu