"NIJE IDEALNO" Novak Đoković dva sata iza ponoći zabrinuo navijače na Australijan openu

Novosti online

17. 01. 2023. u 20:00

NOVAK Đoković je Australijan open započeo kako je i želeo, pobedom, ali je strepnje bilo zbog problema koji ga je zadesio.

НИЈЕ ИДЕАЛНО Новак Ђоковић два сата иза поноћи забринуо навијаче на Аустралијан опену

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, zbog stanja zadnje lože, Srbin je pred prvo kolo odložio jedan trening, a drugi posle prvobitnog odlaganja ipak odradio dan uoči uvodnog takmičarskog nastup u Melburnu. U njemu je Đoković pobedio Roberta Karbaljesa Baenu, i to prilično impresivno - uz samo tri izgubljena poena u trećem setu. Ali...

Upitan posle meča, maltene dva sata iza ponoći po lokalnom vremenu, kako je sada stanje sa povredom, odgovorio je ovako:

- Noga? Noga je dobro. Ali, nije idealno. Ipak, čini mi se da (oporavak) ide u dobrom pravcu - rekao je Nole.


Tome je dodao i ohrabrujuću vest:


- Kako je meč odmicao, tako sam se osećao bolje, što jeste dobar signal. 


Ipak, za detaljne prognoze je rano:


- Iskreno govoreći, nisam baš mnogo trenirao igranje tenisa u poslednjih nekoliko dana... - ostavio je Nole nedoumicu koliko, zapravo, njegovo telo može da izdrži u ovom trenutku.


Srećom po njega, raskošan teniski kvalitet kojim raspolože, ali i bogato iskustvo, omogućili su mu da relativno brzo prebrodi meč prvog kola, pa će bez preteranog opterećivanja bolnog mesta sada moći da se oporavlja i priprema za ono što u Melburnu sledi.

Kada igra Novak Đoković u 2. kolu i protiv koga?

Novak Đoković će meč drugog kola na Australijan openu, na kome ima čak devet titula, igrati u sredu, ali se još uvek ne zna u kom terminu.

A u ovom trenutku se i ne zna ko će mu biti rival.

Naime, Nole će za suparnika dobiti pobednika meča u kome se sastaju Enco Kuako (Francuska) - Ugo Delijen (Bolivija), a koji u sredu igraju od 2.30 po našem, srednjoevropskom vremenu.

BONUS VIDEO: NEPOZNATI AUSTRALIJAN OPEN: Ovo možda niste znali o čuvenom teniskom turniru

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)