"JA SAM SREĆAN!" Danil Medvedev šokirao sve(t) ponašanjem u Parizu - lomio mikrofon, svađao se, novinari ostali zatečeni

Novosti online

02. 11. 2022. u 19:20

​NOVAK Đoković je prošle sezone u finalu ATP turnira u Parizu pobedio Danila Medvedeva, žreb ih je i ovoga puta razdvojio tako da su mogli da se sastanu samo u završnoj borbi za trofej, ali do nje svakako ovoga puta neće doći jer je Rus ne samo ispao sa ovog mastersa, već je i prilično divljao u prestonici Francuske. Po završetku tog burnog nastupa, pojasnio je šta ga je to izvelo iz takta.

ЈА САМ СРЕЋАН! Данил Медведев шокирао све(т) понашањем у Паризу - ломио микрофон, свађао се, новинари остали затечени

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, u prošlogodišnjem izdanju ovog turnira, Novak Đoković je osvojio titulu pobedivši na putu do nje Martona Fučovića, zatim mu je Gael Monfis predao meč bez borbe, a onda su usledili trijumfi nad Tejlorom Fricom, Hubertom Hurkačom i, u finalu, nad Danilom Medvedevim posle preokreta - 4:6, 6:3, 6:3.

Rus je i ovoga puta stigao sa velikim ambicijama u Grad svetlosti, ali je trenutno kao treći teniser sveta izgubio u drugom kolu (a svom prvom nastupu) od 25. sa ATP liste Aleksa de Minaura.

A nakon što je Australijanac priredio senzaciju savladavši Medvedeva, ruski teniser je divljao na terenu, zgrozivši publiku.

Divljao je i tokom samog meča kada je, u prvom setu, pri rezultatu 4:4, zatražio pregled video snimka, ali mu je sudija Naćo Forsadel saopštio da je to prekasno učinio. Dok su rivali menjali strane, Rus je počeo da se svađa sa arbitrom i udario mikrofon pored igrališta.

Na kraju je, kada je izašao pred novinare, ovako sumirao utiske o onome što je radio, a u to je spadala i svađa sa gledaocima koji su ga nervirali:

- Sa sudijom nisam pričao o publici uopšte. Po mom mišljenju, gledaoci su bili dobri, obojica smo na terenu imali podjednaku podršku, a to je uvek lepo. Po mom mišljenju, sudija nije "odigrao" najbolji meč. Nije da ga kritikujem, ali baš kao što ja mogu da odigram loše, tako je danas bio slučaj i sa njim. Naravno, sa moje strane, ponašanje nije bilo na zadovoljavajućem nivou, to mogu da priznam. Ali, moram da dodam da je on (sudija) loše delio pravdu na ovom meču. Volim Naća, stvarno ga volim kao arbitra, pričam prosto o današnjem meču.

Rus je tome dodao i sledeće:

- De Minaur je odigrao stvarno dobro. Nije pravio mnogo grešaka, a pravio je dosta dobrih izbora. Ja sam imao svoje šanse, no nisam ih iskoristio. I to pre svega zbog njega. Mene u ovoj godini čeka još jedan važan turnir (završni masters u Torinu) gde volim da igram. Ovaj poraz... Sve vam je to tenis. Dve osobe, samo jedna može da pobedi. Pokušaću da budem bolji sledeće godine na grend slemovima, ali... Ja sam srećan - pomalo čudno je zaključio Danil Medvedev.

De Minaur je prvi put u karijeri pobedio igrača iz Top 5 ATP liste i njegov naredni rival biće 21. sa svetskog rangiranja Franses Tijafo, koji je sa 2:0 u setovima opravdao ulogu favorita protiv 45. igrača sveta, Džeka Drejpera.

Podsetimo, Novak Đoković je, poput Medvedeva, bio slobodan u prvom kolu, a u drugom je savladao Maksima Kresija u dva izuzetno uzbudljiva seta.

Nole će u četvrtak (termin još uvek nisu saopšatili organizatori) imati "pravoslavni duel" u osmini finala pariskog mastersa.

BONUS VIDEO: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U UJEDINJENIM NACIJAMA: Pogledajte šta je učinio predstavnik Izraela (VIDEO)