KAKO JE OVO MOGUĆE? Britanski teniser žestoko udario na Novaka Đokovića zbog odluke ATP-a

Novosti online

01. 11. 2022. u 09:03

Britanski teniser Kameron Nori pecnuo je malo Novaka Đokovića, tako što je njegovo kvalifikovanje na završni ATP turnir u Torinu opisao "malo čudno."

КАКО ЈЕ ОВО МОГУЋЕ? Британски тенисер жестоко ударио на Новака Ђоковића због одлуке АТП-а

FOTO: AP

Đoković je svoje mesto na finalnom ATP turniru obezbedio tako što je osvojio ovogodišnji Vimbldon, a Nori smatra da to nije fer zbog toga što se poeni nisu računali kao rezultat odluke ATP-a kojom je ruskim igračima bilo zabranjeno igranje u Londonu.

Sam Nori je izgubio 720 poena na rang-listi, koliko bi dobio plasmanom u polufinale, te je na taj način ostao bez završnog ATP turnira. A posle meča u kom je dobio Miomira Kecmanovića na startu mastersa u Parizu, Britanac je rekao:

- Novak se očigledno kvalifikovao sa Vimbldona, tako da to izgleda malo čudno. Ne znam da li je to pravilo bilo i ranije, ali mi deluje nepravedno. Valjda i za Nika Kirjosa. Izgubio je finale i nije dobio ništa.

Kirjos je izgubio 1.200 poena zbog Vimbldona, a u međuvremenu je i njegov agent Stjuart Dugi za britanske medije poručio:

FOTO: Tanjug/AP

 

- Prvo i najvažnije, Novak zaslužuje da bude u Torinu! Ali čini se proizvoljnim da je on jedini igrač koji ima koristi od nastupa na Vimbldonu.

Cela ova tema dovela je do toga da se u javnosti oglasi i PR služba ATP-a koja je prokomentarisala nastalu situaciju:

- Uklanjanje bodova na ovogodišnjem Vimbldonu urađeno je na osnovu poštenja prema svim igračima i nije se smatralo da su potrebne dalje promene pravila u vezi sa statusom takmičenja. Svaki igrač koji se ove godine takmičio na Vimbldonu i drugim grend slemovima imao je priliku da se kvalifikuje za Torino prema kvalifikacionom pravilu za grend slem.

(Telegraf)

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!