ŠOK! Medvedev predao meč! Novak Đoković u finalu

Александар Илић
Aleksandar Ilić

08. 10. 2022. u 16:32

NOVAK Đoković je u finalu ATP turnira u Astani nakon 1:1 u setovima Danil Medvedev je predao Srbinu

ШОК! Медведев предао меч! Новак Ђоковић у финалу

Foto: Printscreen - Tennis TV

Posle dugo vremena, a drugi put ove sezone na terenu su se jedan naspram drugog našli Novak Đoković i Danil Medvedev.

Prvi set otvorili su egal igrom, tako je bilo sve do petog gema koji je Rus dobio "nulom", kada bi neki drugi teniser psihički pao Novak je pokazao veliku mentalnu snagu i već u narednom gemu vratio je brejk.

Medvedev je i na 4:4 došao do brejk lopte nakon što je pogrešio Novak, a Rus je to iskoristio da u trećem brejk gemu u nizu vrati vođstvo u prvom setu.

U narednom je potvrdio brejk i tako naterao Đokovića da servira za ostanak u prvom setu.  

Odoleo je tada Đoković, ali je Rus već u narednom upisao prvi set na svoj konto. Treba istaći odličan servis Medvedeva u prvom setu koji je kako je odmicao bivao sve bolji.

Prvi gem u drugom setu upisao je Novak Đoković. Zaista Rus igra neverovatno i Đoković poene vadi iz šešira. U narednom, na servis Rusa pokušao je da pritisne Nole i odbranom je došao do brejk lopte, dva puta je u aut rival poslao lopticu.

Čuvali su Rus i Srbin u drugom setu svoj servis. Nešto je lakše Medvedev na servis. Servirao je Danil za ostanak u setu pri rezultatu 5:4, odbranio se tada Rus koji je ponovo na 6:5 morao da servira za set.

Drugi set rešavao je taj-brejk. Tu je Đoković pokazao zbog čega je kralj taj-brejkova, u potpunosti je nadigrao Rusa. Nakon prvog mini brejka vezao je Đoković četiri poena, a potom odgovorio Medvedev sa dva poena na servis. Dva puta je skraćenom loptom pokušao da razbije ritam Srbina, stigao je do 5:5, ali je Đoković potom poentirao i nakon toga u mrežu poslao loptu za 6:6. Na kraju 8:6 dobio je taj-brejk Đoković.

Novak Đoković je nakon epskog taj-brejka završio u finalu. Neobjašnjivo, Danil Medvedev je predao meč ostavivši Đokovića zatečenog.

ĐOKOVIĆ - MEDVEDEV 4:6 7:6 (8)

DRUGI SET 6:6

Taj-brejk - Mini brejk je na startu napravio Medvedev. Odgovorio je nakon velikog taktičkog nadmurivanja Đoković za 1:1. Au, kakav je poen sada odigrao Đoković. Novi dropšot, pa vrhunska dijagonala do euforije su dovele publiku, a Novaku doneli 2:1. Siguran je potom Đoković bio na servis i došao je do 4:1 u taj-brejku. Prekinuo je Đokovićevu seriju rival sa dva poena za 4:3 Kada je najbitnije Novaku proradi servis, tako je bilo i danas, kompletna dvorana sa pravom skandira ime srpskog tenisera  koji ima rezultat 5:4, sada je Danil pokušao skraćenom loptom u dva navrata i došao do 5:5. Pogrešio je Rus na mreži, set loptu ima Đoković. Ipak, Sajla je bila saveznik Medvedeva - 6:6. Au, neverovatan poen, Novak izlaskom na mrežu dolazi do druge set lopte, servira Medvedev, ponovo je pokušao skraćenom loptom, set Novak Đoković 8:6

6:6- Nestvarno, Dijagonalu ispod ruke Medvedevu poslao je Đoković, servisom je odgovorio Rus. Medvedev je vezao tri poena i meč uveo u taj-brejk,

6:5 - Đoković šalje snažne udarce, izbacio je slajs iz svoje igre i dobio je 11. gem drugog seta 40:15, te Medvedev servira za ostanak u setu.

5:5  - Opomenut je Novak Đoković zbog toga što je nakon poena Danila Medvedeva bacio reket u publiku. Publika je bila na strani Đokovića koji je dobio aplauz. Đoković je pokušao da pritisne Medvedeva, ali Rus dobija gem.

5:4 - Skraćene lopte i mreža na strani su Srbina za sada koji dolazi do 30:0. Propustio je priliku da reši gem Đoković koji je rivalu dozvolio dva vezana poena i zakomplikovao gem. Ipak, nova razmena pripala je Novaku, a na kraju i gem.

4:4 - Nije uspeo ni u ovom gemu Novak da pripreti rivalu na servis. "nula" Rusa.

4:3 - Dva uvodna poena za Đokovića, Rus sada nije iskoristio svoju visinu, pokušao je da uhvati Novakov lob, ali ga je "smečovao" u mrežu. U istom ritmu Đoković priveo gem kraju.

3:3 - Gledamo Medvedeva na vrhuncu forme, "nulom" uz dva asa došao je do novog gema. Treba istaći da Rus deluje smireno i staloženo.

3:2 - Dosta bolje servira Đoković u drugom setu,  dve gem lopte srpskog igrača, na nestvaran način sa mreže šalje Medvedevu loptu, a Rus je mogao samo u mrežu da je pošalje

2:2 - Kada su razmene nešto duže Medvedev uvek pronalazi odlično rešenje. Dve gem lopte za Rusa, asom dolazi do izjednačenja.

2:1 - Publika je bila oduševljena. Novak je došao do gem lopte, ali je za to trebalo da se pripremi, izgradio je poene poput igre šaha, polako i potez ispred rivala. Ipak, nije se predavao Danil - novo izjednačenje. Na kraju novi gem za Srbina

1:1 - Ubacio je Medvedev sve servise, odlično mu je taj deo igre radio, ali je Đoković došao do brejka nakon dve greške Rusa. Uspeo je Medvedev da se odbrani - izjednačenje. Iskoristio je svoju visinu potom Medvedev i došao do gema iz nemogućih situacija.

1:0 - Novak iz šešira vadi neverovatne udarce, a zahvaljujući njima došao je do dve gem lopte. Protiv bilo kog drugog tenisera osvojio bi već sada gem, ali Medvedev je u nastavku stigao skraćenu loptu i poslao je u suprotnu stranu. Adel Nur je napravio korekciju nakon što je linijski sudija poen dodelio Novaku - ponavlja se poen. Gem - Novak Đoković

PRVI SET 4:6

4:6 - Rus je neprikosnoven danas na svoj servis, vezao je dva asa u 10. gemu.  Imao je tri set lopte. Iskoristio je već prvu.

4:5 - Ni 30:0 nije pomoglo Đokoviću koji se pritom mučio sa servisom da mirno završi gem, vezao je Medvedev dva poena, a onda je usledila razmena na mreži koja je oduševila navijače, Medvedev je stigao skraćenu loptu, a Đoković je stigao lopticu na drugoj strani i fantastičnim forhendom došao je do gem lopte i asom potom do gema.

3:5  Napravio je duplu servis grešku, a potom i drugi as u gemu, a potom je odlično reagovao na ritern Đokovića i došao do dve gem lopte, koristi prvu novim as udarcem.

3:4 - Ponovo je mreža Novaku pomogla da dođe do poena, što u ranijim mečevima nije bio slučaj. Nije Srbin u ovom meču dolazio do lakih poena. Za svaki je morao da se pomuči, greška iz bekhenda donela je Rusu novu brejk loptu koju koristi.

3:3 - Nije to poljulalo Novaka, koji je u šestom gemu uspeo da dođe do dve brejk lopte. Pronašao je nakon duže razmene Medvedev rešenje da odbrani prvu. Ipak nakon neverovatnog nadmudrivanja Đoković je dobio brejk.

2:3 - Loše je, Medvedev je "nulom" dobio brejk protiv Novaka Đokovića, koji nije ličio na sebe u petom gemu prvog seta.

2:2 - Ponovo je Đoković pokušao lob na servis rivala, Medvedev je bio na mreži, a Novakov udarac završio je u mreži. Odmah u narednom poenu greši Srbin, šalje lopticu u mrežu, te dolazi Rus do tri gem lopte, a potom Nole uzima prvi poen na servis rivala. Odradila je bekhend paralela veliki posao, Novak je kombinovao različite poteze i uspeo da spasi drugu, ali ne i treću gem loptu na servis rivala. 

2:1 - Duge razmene igraju Novak i Medvedev, Srbin je dobio dva udarna poena, drugi neverovatnom skraćenom loptom, a potom Rus vrhunskim riternom upisuje poen, ipak, dve gem lopte za Srbina.

1:1 - Odgovorio je istom merom Danil Medvedev.

1:0 - Prvi servis na meču imao je Novak Đoković. Uvodni poen dobio je Srbin nakon duge razmene. Nadmudrio je Medvedeva Đoković vrhunskim lobom. Forhend srpskog tenisera izuzetan je na startu meča, a to mu je donelo 40:0

UOČI MEČA

Novak Đoković u polufinale turnira u Astani igra protiv Danila Medvedeva, biće to duel dvojice igrača o koje se tenis najviše ogrešio u prethodnoj godini. Novak Đoković je zbog odluke da se ne vakciniše ostao bez više od sedam hiljada bodova, dok Danil Medvedev zbog rata u Ukrajini nije mogao da nastupi na Vimbldonu, gde je uskraćen za maksimalno 2.000 bodova.

Srpski teniser Novak Đoković nakon osvajanja turnira u Tel Avivu lagano podiže formu. Izlazio je na kraj sa svojim protivnicima bez mnogo poteškoća, a sada ima naspram sebe najveći izazov, Danila Medvedeva.

Novak je u četvrtfinalu nadigrao Rusa Karena Hačanova sa 6:4, 6:3. S druge strane Medvedev je bio ubedljiv protiv Bautuste-Aguta - 6:1, 6:1.

Ovo će biti njihov 11 duel. Đoković vodi u međusobnom skoru sa 6:4. Prošle godine Medvedev je slavio u finalu Ju-Es opena, Novak je uzvratio na mastersu u Parizu.

ATP turnir u Astani, serije 500, igra se za nagradni fond od 2.054.825 dolara.

REČ NOVAKA ĐOKOVIĆA PRED POLUFINALE

Novak Đoković je nakon pobede nad Hačanovim dao kratak komentar.

 -Uvek očekujem najviše od sebe. Očekujem da podignem nivo igre, biće potrebno sutra, protiv koga god da budem igrao - kaže naš teniser.

Đoković je protiv Hačanova pokazao veliku mentalnu snagu u nezgodnim trenucima.

-To mi je od detinjstva. Da ste odrastali u Srbiji, razumeli biste - kratko je objasnio spikeru na terenu Astana opena.

Na konferenciji je rekao da ima recept za Danila Medvedeva.

- Slični smo kada je napad u pitanju, ima solidan bekhend, ne pravi mnogo grešaka, tera te da trčiš i da zaradiš svaki poen, ali to je bila moja formula tokom cele karijere. Očekujem fizički težak duel, veliku borbu i duge poene. Nadam se da mogu da serviram dobro, znam sve o taktici za taj susret, ali ne želim previše da pričam o tome medijima - zaključio je Đoković sa osmehom.

REČ DANILA MEDVEDEVA PRED POLUFINALE

Nakon duela upitan je da li više od svega želi da pobedi upravo Đokovića.

- Ne, ja želim da pobedim svakog. Možda više žudim za tim da pobedim Rafu Nadala, jer sam izgubio poslednja dva puta od njega. Ali želim da pobedim i Novaka ovde, mada osećam da nije ozbiljno rivalstvo nas dvojice kao recimo Novaka sa Nadalom - rekao je Medvedev.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!