RODŽEROV SUSRET SA VEČNOŠĆU: Federer stigao u London gde će odigrati svoj poslednji turnir

Novosti online

20. 09. 2022. u 16:39

KRAJ jedne ere neumitno se bliži. Od 25. septembra neće više biti Velike trojke ni Velike četvorke, ako je ova potonja ikad i postojala, pošto sa teniske scene odlazi njen, možda ne najuspešniji i najbolji član, ali svakako najznačajniji, jer opšte je mišljenje teniskih znalaca da bez Rodžera Federera ne bi bilo ni Rafaela Nadala ni Novaka Đokovića, bar ne ovakvih kakve ih danas poznajemo.

РОЏЕРОВ СУСРЕТ СА ВЕЧНОШЋУ: Федерер стигао у Лондон где ће одиграти свој последњи турнир

EPA

Rodžer Federer je stigao u London gde će od 23. do 25. septembra predvoditi Tim Evropa na petom izdanju takmičenja čiji je upravo Švajcarac idejni tvorac.

Ovog utorka procurila je informacija da je Švajcarac doživeo novu povredu kolena zbog koga je i najavio penzionisanje i da možda ipak neće nastupiti u londonskoj O2 Areni, ali veliki šampion je obećao da će učiniti sve da se bar jednom nađe na terenu.

Federer je uz Aleksandra Zvereva iz tima Evropa, kao i Nika Kirjosa i Džeka Soka iz tima Ostatka sveta rekorder sa po četiri učešća. Propustio je samo prošli, zbog povrede. Nadajmo se da ovaj neće, iako Mateo Beretini spremno čeka poziv da uskoči kao rezerva.

Prvi Rodžerov meč na Lejver kupu bio je protiv Sema Kverija 2017. godine kada je Amerikancu prepustio samo šest gemova. Kasnije istog dana odigrao je prvi dubl u karijeri sa večitim rivalom i najboljim prijateljem Rafaelom Nadalom u kome su njih dvojica savladali Soka i Sema Kverija sa 6:4, 1:6, 10:5.

Ukupno je u snglu odigroa šest mečeva i sve ih je dobio, dok je u dublu bio nešto manje uspešan sa skorom 2-3.

Jedan od tih poraza bio je i u paru sa Novakom Đokovićem, 2018. godine kada su od njih bolji bili Sok i Kevin Anderson. Zanimljivo, Južnoafrikanac je dan kasnije savladao Srbina i u singlu i to su do sada jedina dva meča našeg asa na Lejver kupu.

FOTO: EPA

Za sada poslednji meč na Lejver kupu Federer je odigrao u Ženevi protiv Džona Iznera kada je Amerikanac imao priliku da pobedom donese prvi trofej Timu Sveta. Izgubio je 4:6, 6:7(3), a kasnije je u odlučujućem meču Aleksandar Zverev savladao Miloša Ranića i doneo Evropi trijumf u najneizvesnijem Lejver kupu iakda. Već sledeće godine Evropa je slavila sa ubedljivih 14:1.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri