"ĐOKOVIĆ NAM JE NANEO MNOGO BOLA": Slavni Hrvat govorio o najtežem periodu Federerove karijere

Novosti online

17. 09. 2022. u 10:55

TRENER Rodžera Federera Ivan Ljubičić vodio je brigu o njegovoj formi od 2016. godine do danas kada Švajcarac broji poslednje dane igračke karijere.

ЂОКОВИЋ НАМ ЈЕ НАНЕО МНОГО БОЛА: Славни Хрват говорио о најтежем периоду Федерерове каријере

FOTO: EPA

Nekada treći reket sveta, koji je i sam često - i uglavnom bezuspešno, vodio bitke protiv Rodžera, može da se pohvali da je kao trener osvojio tri grend slema i četiri turnira iz Masters serije 1000.

Ni na jednom od ta tri poslednja grend slem turnira koja je osvojio Federer nije igrao protiv Novaka Đokovića, ali jeste u poslednjem finalu koje je igrao - na Vimbldonu 2019, kada je naš as slavio u jednom od najvećih, ako ne i najvećem teniskom spektaklu u istoriji.

Upravo taj poraz, otkriva Ivan Ljubičić, je najteže pao i njemu i Rodžeru.

- Poraz od Đokovića na Vimbldonu 2019. godine nismo mogli da svarimo. Taj meč nam je naneo mnogo bola - rekao je Ljubičić.

S druge strane, Hrvat je dodao da je njemu, a kako tvrdi i Federeru, najdraža pobeda u finalu Australijan opena 2017. godine protiv Rafaela Nadala. Ljubičić se malo zaneo pa je izneo mišljenje s kojim će se malo ko složiti:

- Najveća pobeda bila je nad Rafaelom Nadalom na Australijan openu 2017. godine. Po mom mišljenju je to bila najveća pobeda u istoriji tenisa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ U ČUDU! Srbin ne pamti kada mu se ovako nešto desilo...