NOVAK IZNENADIO CEO SVET: Đoković se ovako obratio Federeru povodom kraja karijere legendarnog Švajcarca

Novosti online

16. 09. 2022. u 18:59

JEDAN od najboljih tenisera svih vremena Rodžer Federer najavio je kraj karijere posle predstojećeg revijalnog takmičenja Lejver kupa, a jedan od njegova dva najveća rivala Novak Đoković na sebi svojstven način se pozdravio od švajcarskog majstora "belog sporta".

НОВАК ИЗНЕНАДИО ЦЕО СВЕТ: Ђоковић се овако обратио Федереру поводом краја каријере легендарног Швајцарца

FOTO: Tanjug/AP

Đoković nije, kao neki, pisao o tome da je "tužan što velikan odlazi u penziju", čemu se i Rafael Nadal posvetio u svojoj poruci, već je Rodžera uzdigao na nivo - primera.

Uzora mnogima.

Čoveka koji jeste bio rival, ali je bio istinska zvezda tenisa.

Novak Đoković je Federeru poručio sledeće:


- Rodžere, teško je sagledati ovaj dan i staviti u reči sve ono što smo zajedno delili u ovom sportu. Preko jedne decenije neverovatnih momenata i bitaka je tu, za prisećanja. Tvoja karijera je "postavila ton" šta znači postići izvanrednost i kako voditi druge celovitošću ličnosti i ravnotežom duha. Bila je čast poznavati te i na terenu i na van njega, a neka tako bude još mnogo godina. Znam da će ovo novo poglavlje doneti neverovatne stvari za tebe, Mirku, decu i svim tvojim voljenima, a Rodžerovi navijači će imati mnogo čemu da se raduju. Od moje porodice ka tvojoj, želimo ti mnogo radosti, zdravlja i blagostanja u budućnosti. Radujemo se što ćemo tvoja dostignuća proslaviti i videti se u Londonu, Federere - poručio je Novak Đoković.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

Rodžer Federer i Novak Đoković - rivalstvo

Brojni teniski stručnjaci smatraju da je Federer jedan od najboljih igrača svih vremena. Federer, Novak Đoković i Rafael Nadal u prethodnom periodu smatrani su za "veliku trojku" u ovom sportu.

Ipak, Nole je bolji i od jednog i u od drugog u međusobnim susretima. 

Đoković je protiv Federera ostvario 27 pobeda, a izgubio od Švajcarca 23 meča, dok protiv Nadala Novak ima učinak 30:29.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati