SRPSKI FENIKS NADOMAK SENZACIJE: Laslo Đere posle teniskog maratona umalo eliminisao velikog favorita

Novosti online

30. 08. 2022. u 23:22

SRPSKI predstavnik na ovogodišnjem izdanju Ju-Es opena Laslo Đere sastao se sa Andrejom Rubljevim i nakon teniskog maratona koji je trajao 3:44 minuta poražen je rezultatom 3:2 u setovima.

СРПСКИ ФЕНИКС НАДОМАК СЕНЗАЦИЈЕ: Ласло Ђере после тениског маратона умало елиминисао великог фаворита

FOTO: AP/tanjug

Laslo je ušao silovito u meč, forsirao agresivan, napadački tenis koji mu je doneo prednost i u as, i u viner udarcima, ali ni to nije bilo dovoljno da se uzme prvi set. Rubljov je posle više od sat vremena nakon taj-brejka poveo. 

Posledice nesrećno izgubljenog seta reflektovale su se i na sledeći, pa je Rus iskiristio dve od pet brejk lopti i delovalo je da sigurno korača ka narednom kolu na Otvorenom prvenstvu Amerike. 

A onda, kao feniks podigao se Laslo Đere, ponovo je bio onaj sa početka meča, ponovo je slao razorne servise i još razornije vinere i smanjio na 2:1. 

Na krilima tog seta, Đere je odigrao u istom ritmu i naredni, koncentracija oba tenisera je opala, umor je počeo da uzima svoj danak, ali je i uprkos tome naš predstavnik napravio jedan brejk više i domogao se na nestvaran način petog odlučujućeg seta.

A tamo, prava drama, favorizovani Rus napravio je u ranoj fazi brejk, ali Đere pronalazi mentalnu snagu, i uspeva da odmah uzvrati istom merom. 

Igralo se do 5:4 za Rubljova, imao je Đere čak i 30:15 i jurišao ka eventualnom taj-brejku, ali onda klasa 11. na ATP listi izlazi na videlo, i Rubljov dolazi do velikog trijumfa, sigurno daleko teže nego što je očekivao. 

Đere pakuje kofere iz Njujorka, ali svakako da može biti zadovoljan načinom na koji je pružio otpor teniseru iz samog vrha belog sporta. 

Rubljov će u drugom kolu igrati protiv Sunvu Kvona iz Južne Koreje, koji je na startu takmičenja pobedio Španca Fernanda Verdaska 6:2, 6:7 (4:7), 6:3, 6:3.

Ju-Es open se igra za nagradni fond veći od 60 miliona dolara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POSTAVIO DOMAĆI ZADATAK: Novak Đoković obara sve rekorde