GREND SLEM ILI DEJVIS KUP? Danil Medvedev otkrio koja je najvažnija titula u svetu tenisa

Novosti online

24. 08. 2022. u 10:00

RUSKI teniser Danil Medvedev odlazi u Njujork kao aktuelni šampion Ju-Es opena, nakon što je prošle godine osvojio svoju prvu grend slem titulu upravo na ovom turniru.

ГРЕНД СЛЕМ ИЛИ ДЕЈВИС КУП? Данил Медведев открио која је најважнија титула у свету тениса

Foto: EPA-EFE/Sander Koning

Od te titule – koja je usledila pobedom nad našim Novakom Đokovićem u finalu – Medvedev se popeo na vrh ATP liste i trenutno uživa u 14. nedelji kao broj jedan na svetu.


U razgovoru za "Jurosport", Medvedev je rekao da na Ju-Es open dolazi sa lepim uspomenama, ali da je osvajanje grend slema učinilo da ga njegovi rivali doživljavaju drugačije.

- Drago mi je što sam uspeo da osvojim grend slem. To je veliki korak u životu svakog tenisera. Uvek možemo da razgovaramo o tome šta je važnije između ATP titule, Dejvis kupa, mastersa 1000 i tako dalje. Ali grend slem je iznad svega. Na turneji ljudi na mene gledaju drugačije od kada sam ga osvojio i postao broj jedan na rang-listi - rekao je Medvedev.

Medvedev će biti prvi nosilac u Njujorku, a najveći rival Novak Đoković će verovatno biti odsutan zbog obavezne vakcine protiv virusa korona koja se zahteva za ulazak u SAD.

Drugi reket sveta Aleksandar Zverev se povukao sa turnira jer nastavlja oporavak od povrede skočnog zgloba.

BONUS VIDEO: Novak Đoković igrao tenis u Visokom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POJAVIO SE NOVI SNIMAK! Evo kako je Novak Đoković pogođen flašom u glavu (VIDEO)