TENIS NEĆE BITI ISTI: Serena Vilijams najavila kraj karijere - i to kakve...

Novosti online

09. 08. 2022. u 16:35

NE može se mnogo aktera sporta podičiti time da u tenisu ima više grend slem titula nego jedan Novak Đoković, ali - Serena Vilijams spada u te. Istinska je zvezda tenisa i... spremna je da ga, posle nestvarne karijere, napusti.

ТЕНИС НЕЋЕ БИТИ ИСТИ: Серена Вилијамс најавила крај каријере - и то какве...

Foto: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

U intervjuu za "Vogue", ova 40-godišnjakinja je poručila da je svesna da se približio kraj njenog aktivnog igranja tenisa.

Taj rastanak od sporta čiji je simbol postala, ne pada joj lako.

- Zapravo, to je najteža stvar u životu, ništa teže od toga ne mogu da zamislim. Ne želim da se ovo završi, ali sam istovremeno spremna za ono što sledi... Pristala sam na ovaj intervju jer sam htela da kažem da pravim iskorak u životu, iskorak u odnosu na tenis, ka drugim stvarima koje su važne za mene - poručila je slavna Amerikanka, bez otkrivanja kada će tačno prestati da se bavi "belim sportom", osim da se dan rastanka - baš primakao.

Serena Vilijams - teniska karijera


Serena Vilijams je rođena 26. septembra 1981, bila je vodeća na listi Ženske teniske asocijacije (VTA) čak 319 sedmica, uključujući 186 u nizu, a pet puta je godinu završavala kao najbolja igračica na planeti. 


Osvojila je čak 23 grend slem titule u pojedinačnoj konkurenciji (od čega je bolja samo Margaret Kort sa 25), ali je osvojila i 14 grend slem pehara u konkurenciji ženskih parova. Sve sa sestrom Venus, sa kojom je neporažena u tim mečevima za titulu.
Ima i dve grend slem titule u konkurenciji mešovitih parova, a osvojila je pet puta završni turnir teniserki, kao i zlatnu olimpjijsku medalju 2012. godine.
U karijeri je pobedila čak u 84,8% odigranih mečeva u pojedinačnoj konkurenciji (855 trijumfa i 143 poraza), osvojivši pritom 73 titule u "singlu".


Od pomenutih "pojedinačnih" grend slemova, po sedam puta je osvajala Australijan open Vimbldon, u šest navrata Ju-Es Open, a triput Rolan Garos.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

O, NE! Slavni Rus hteo na ručak sa Đokovićem, pa se setio... (VIDEO)