BILI SRBIN, HRVAT, SLOVENAC I BOSANAC... Novak Đoković izazvao euforiju na otvaranju teniskih terena pored bosanskih piramida (FOTO/VIDEO)

M. Regoje

13. 07. 2022. u 17:56

ŠAMPION Vimbldona Novak Đoković odmah posle osvajanja sedme titule na Ol Ingland klubu i dočeka ispred Starog dvora uputio se u Visoko, gde je uveličao otvaranje teniskih terena u parku "Ravne 2" u blizini bosanskih piramida.

БИЛИ СРБИН, ХРВАТ, СЛОВЕНАЦ И БОСАНАЦ... Новак Ђоковић изазвао еуфорију на отварању тениских терена поред босанских пирамида (ФОТО/ВИДЕО)

FOTO: M. Regoje

Nole je na tek izgrađenom terenu odigrao egzibiciju sa Aldinom Šetkićem, Aljažom Bedeneom i šestostrukim grend slem šampionom Ivanom Dodigom, a zatim su njih četvorica zaigrali i dubl u kome se posle 3:3 prešlo na taj-brejk u kome su bolji bili Dodig i Bedene sa 7:4.

 - Danas je poseban dan za Visoko i za tenis, hvala Ivanu, Aljažu i Aldinu što su došli. Ovo se dešava jedanput i drago mi je da imam priliku da prisustvujem ovakvom događaju. Puno nam je srce kada vidimo ovoliko dece, to je lepo. Teren je savršen i hvala Semiru. Svaka čast. Hvala timu fondacije parka Ravne. U martu smo šetali i pomislio zašto ne bismo imali teniske terene. Eto drago mi je da što se to tako brzo ostvarilo - rekao je Đoković uoči početka meča. 

Tokom egzibicije, igrače su povremenu na terenu menjali mladi teniseri iz regiona (kadetski reprezentativci Srbije, Hrvatske, Italije, Slovenije i BiH), a u jednom trenutku reketa se dohvatio i Semir Osmanagić.

-Semire što ne priznaš da si ti napravio ove piramide - našalio se Novak sa Osmanagićem. 

Novak je oduševio publiku potezima i pokretima na terenu. Publika je bučno aplauzima nagrađivala Novakove pokrete, a nije izostao ni njegov dobro poznati šaljivi repertoar.

Između ostalih stvari, kopirao je uzdahe Marije Šarapove, rituale Rafaela Nadala, kao i servis svog sadašnjeg trenera Gorana Ivaniševića, ali i nekadašnjeg, Borisa Bekera.

 

Na kraju je, uz pomoć mladih kolega i "bosanskog Indijane Džonsa", Novak pobedio u singl egzibiciji sa 7:5. Iako je bila reč o egzibiciju, ljubitelji tenisa mogli su da uživaju i u nekoliko vrhunskih poteza teniskih majstora.

 


Zanimljivo je bilo kada je jedan navijač ušao sa tribina na teren da se slika sa Novakom koji je ubedio obezbeđenje da pusti obožavaca da dođe do njega. Ovaj potez nagrađen je ogromnim aplauzom uz povike "Nole Nole, Nole!!!"
 
 

Otvaranje teniskog kompleksa je pratio veliki broj posetilaca, a najlepši prizor su, svakako, bilo mališani čiji glasovi su odjekivali terenima. 

Kako je osnivač ovog kompleksa, Semir Osmanagić naveo, Novak je ovaj kompleks nazvao "Regionalni centar za pripreme vrhunskih tenisera".

- Jedan teren je sa tvrdom podlogom, nalik onoj kakva je na US Openu, dok je drugi teren sa šljakom - ističu osnivači, te dodaju da je ovaj kompleks izgrađen u rekordnom roku za 113 dana. 

- Novi tereni će ispunjavati svetske standarde po uzoru na US Open i Australian Open - poručuju organizatori i dodaju da se nadaju kako će ovaj centar postati najveći regionalni teniski kompleks koji će privući najveća teniska imena u BiH.

BONUS VIDEO - Novak se obratio mladim teniserima

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (2)

TULIJUM LASER ODLIČAN IZBOR ZA LEČENJE: Najčešći uzrok urinarnih problema je uvećana prostata