POVREĐEN SE IZLAŽE RIZIKU: Nadal lažirao povredu ili se neverovatno brzo oporavio? (FOTO)

Novosti online

13. 07. 2022. u 13:53

DOKTORI su prošle sedmice, nakon pobede Rafaela Nadala nad Tejlorom Fricom u četvrtfinalu Vimbldona, potvrdili da je španski teniser taj meč završio uprkos teškoj povredi.

ПОВРЕЂЕН СЕ ИЗЛАЖЕ РИЗИКУ: Надал лажирао повреду или се невероватно брзо опоравио? (ФОТО)

FOTO: AP

Nadal je prethodne nedelje trebao da igra polufinale najvećeg teniskog turnira na svetu. Međutim, nakon pobede u četvrtfinalu, lekari su mu stopirali borbu s Nikom Kirjosom jer je Španac pokidao mišiće stomaka.

U obraćanju nakon odustajanja od turnira, Nadal je delovao vrlo zabrinuto.


- Zbog povrede ne mogu ni da izvedem pokret za servis kako treba. Ne želim da izađem na teren i da ne budem konkurentan, a da pogoršam situaciju. Bilo mi je teško zbog stopala nedavno, ali sada to ide nabolje. Najvažnija je sreća, više od svake titule, iako svi znate koliko napora ulažem. Ne bih da rizikujem i da pogoršam stanje, ali veoma sam tužan zbog odustajanja - izjavio je tada Španac.

Ipak, samo nekoliko dana nakon povlačenja sa turnira, Nadal je snimljen pred Formenterom, ostrvom u Španiji, kako vozi džet-ski.

 

Reč je o nimalo bezazlenoj stvari, na koju nije preporučljivo da se seda ako vozač nije spreman na velike napore, jer svaki pogrešan potez može značiti pad u vodu i veću nezgodu.

I zato se mnogi ljubitelji tenisa pitaju kako je moguće da se Nadal tako brzo oporavio, odnosno je li uopšte imao toliko veliki problem sa trbušnim zidom kao što se pričalo.


BONUS VIDEO: Novak se obratio mladim teniserima
 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)