ALKARAZ PRESKAČE RIM ZBOG ROLAN GAROSA: "Uzbuđen sam što ću se boriti za grend slem titulu"

O. M.

09. 05. 2022. u 10:34

OSVOJIO je Madrid u velikom stilu, ali ga nećemo gledati u Rimu. Karlos Alkaraz se povukao sa Otvorenog prvenstva Italije, a kao razloge naveo je lakšu povredu skočnog zgloba i želju da se što bolje pripremi za predstojeći Rolan Garos.

АЛКАРАЗ ПРЕСКАЧЕ РИМ ЗБОГ РОЛАН ГАРОСА: Узбуђен сам што ћу се борити за гренд слем титулу

FOTO: Tanjug/AP

Španski tinejdžer je do titule u glavnom gradu Španije stigao preko Rafaela Nadala, Novaka Đokovića i Aleksandra Zvereva u tri poslednja meča u "Magičnoj kutiji".

Bila je to njegova četvrta titula u sezoni, peta ukupno u kratkoj karijeri, ali prva na kojoj je uspeo da veže tri ovako velika skalpa (dvojicu ponajboljih svih vremena i trenutno trećeg igrača planete). Time je istakao ozbiljnu kandidaturu za osvajanje najvećeg turnira na šljaci - Otvorenog prvenstva Francuske.

Malo ga je zabrinuo pad koji je imao tokom četvrtfinala sa Nadalom posle koga oseća bol u skočnom zglobu i zbog toga je rešio da ne rizikuje.

- Jutros mi je članak malo otekao posle pada u meču sa Nadalom. Takođe, imam i gadan žulj na stopalu. Razmišljao sam da dođem u Rim, ali s obzirom na stanje noge, bolje da se odmorim, izlečim članak i stopalo i da budem na nivou sto odsto u Parizu. Vrlo sam uzbuđen što ću imati priliku da se borim za grend slem - rekao je Alkaraz.

Karlito je bio postavljen za šestog nosioca u Rimu, a njegovo mesto i direktan plasman u drugom kolu zauzeće "srećni gubitnik" Emil Rusuvuori, jedan od poraženih finalista kvalifikacija. Protivnik će mu biti Kristijan Garin. On je u prvom kolu savladao malo poznatog Italijana Pasara koji je dobio specijalnu pozivnicu.

BONUS VIDEO - Rambo zaigrao za Real iz Niš(a)

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo kakvu je sad odluku doneo Ramzan Kadirov

I RUSI SU ZATEČENI: Evo kakvu je sad odluku doneo Ramzan Kadirov

Imajući u vidu da je rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informisani šta radi prvi čovek Čečenije Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je ovih dana odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunilo je i rusku javnost - u dva navrata.

24. 05. 2024. u 12:28 >> 13:08

Komentari (0)

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice