DOBIO JE NADALA, ALI OVO MU JE NEVEROVATNO! Karlos Alkaraz i prva reakcija na trijumf protiv Novaka Đokovića

D. N.

07. 05. 2022. u 20:17

NOVAK Đoković nije uspeo da se plasira u finale ATP turnira masters serije u Madridu jer je protiv "novog Nadala", Karlosa Alkaraza izgubio posle dramatičnog "teniskog maratona", pa ne čudi oduševljenje 18-godišnjeg Španca.

ДОБИО ЈЕ НАДАЛА, АЛИ ОВО МУ ЈЕ НЕВЕРОВАТНО! Карлос Алкараз и прва реакција на тријумф против Новака Ђоковића

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, posle tri i po sata velike borbe, Karlos Alkaraz je pobedio Novaka Đokovića u madridskom polufinalu, posle čega je senzacionalni omladinac najpre upitan - šta je presudilo:

- Ne znam! Bilo je tako blizu, imao je Novak šansu da napravi brejk i u trećem setu, bio je tako blizu i taj-brejku, obojica smo igrali odlično... Ne znam šta je odlučilo, iskreno govoreći!, rekao je uz osmeh.

A na novinarsko pitanje šta mu je donelo to što je u dva dana ostvario pobede nad Rafaelom Nadalom i Novakom Đokovićem, odgovorio je ovako:

- Dosta samopouzdanja. Ali, znate, okrećem se odmah finalu. Znam da sam igrao dobro (u ova dva dana), ali se nadam da ću i u nastavku sezone pokazivati da mogu da se nadmećem sa najboljima na svetu. Da, samopouzdanje je najvažnija stvar koja se desila, istakao je 18-godišnji Španac.

Karlos Alkaraz na meču protiv Novaka Đokvoića u Madridu / FOTO: Tanjug/AP

 

Na konstataciju da je najavio velike domete u teniskoj karijeri, odmahnuo je rukom:

- Ne razmišljam o tome. Samo gledam da igram dobro svaki naredni potez. Probaću i u ovom finalu tako da pristupim, kao što sam i u Majamiju, rekao je Alkaraz.

A kada su mu prišli španski novinari, na maternjem jeziku im je najpre rekao:

- Neverovatno! Neverovatan je osećaj pobediti najboljeg na svetu!, bile su reči teniske senzacije, kakve nije izgovorio kada je dan ranije pobedio svog idola, Nadala.

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024