ZVEZDA NA ČETIRI BODA OD TITULE: Ohi proradio, Radnički iz Niša hrabar na "Marakani", ali je platio cenu

D. N.

07. 05. 2022. u 18:55 >> 18:55

FUDBALERI Crvene zvezde kratko su bili drugi na tabeli Superlige Srbije.

ЗВЕЗДА НА ЧЕТИРИ БОДА ОД ТИТУЛЕ: Охи прорадио, Раднички из Ниша храбар на Маракани, али је платио цену

FOTO: M. Vukadinović

Nakon što je Partizan savladao ekipu Vojvodine u petom kolu plej-ofa Superlige, i na dva, tri sata preuzeo lidersku poziciju, aktuelni šampion se na nju vratio pobedivši ekipu Radničkog iz Niša a 4:1.


Za samo 13 minuta, Zvezda je vodila sa 2:0, devet minuta kasnije dodatno uvećala prednost, pa je već tada bilo jasno kome će pripasti ceo plen.


Ohi je bio "krivac" za tri od ukupno četiri gola crveno-belih. Nad njim je napravljen penal koji je Katai realizovao u 10. minutu, Ivanić je odlično reagovao u 13. i doneo uvećanje vođstva, dok je upravo Ohi u 22. po prvi put na ovom meču uspeo da se upiše u strelce.


Stefan Mitrović je smanjio rezultatski zaostatak Nišlija u 54. minutu, ali je Ohi samo tri minuta kasnije postavio konačan rezultat, kojim je Zvezda došla do situacije da joj u preostale dve utakmice prvenstva nedostaju četiri boda da bi osvojila novu titulu.

 

KRAJ: Crvena zvezda - Radnički Niš 4:1

87' - Konkretniji napadi Zvezde, koji su preko Stanića i saigrači pripretili, ali je na tome i ostalo

81' - Malo mirniji period meča, u kome Nišlije ne uspevaju da priprete Zvezdi koliko bi želeli, iako su domaćini skoro potpuno odustali od namere da daju još neki gol.

75' - Prečka! Mitrović umalo da po drugi put matira Borjana. Posle centaršuta Živojinovića s levog krila, glavom je pokušao da postigne gol Stefan Mitrović, ali ga je okvir zaustavio u toj nameri.

74' - Lazar Jovanović pravi prilične probeleme Zvezdi kada krene u proboju po desnom krilu, za šta ima prilike jer crveno-beli pokušavaju da dođu do novog pogotka, ali ga u poslednji čas zaustavlja odbrana aktuelnog prvaka.

71' - Dva, tri minuta traje Zvezdina opsada suparničkog gola, ali i dalje ostaje 4:1.

66' - Zvezda pokušava da probojima po krilima dodatno ugrozi gol rivala, no za sada odbrana Radničkog izlazi na kraj sa tim pokušajima. "Za sada", u smislu posle gola domaćih za 4:1.

61' - Radnički igra prilično otvoreno, preti i iz prekida (istina, Zvezdina odbrana lako interveniše), ali rezultat nagoveštava da je šampion blizu osme uzastopne pobede nad Nišlijama od 2018. i tadašnjeg remija (2:2).

56' - Gol za Zvezdu, drugi put je strelac Ohi! Na 4:1 šampion je poveo brzo posle primljenog pogotka, Stanić se probio po levoj strani kaznenog prostora rivala, dodao u desno, želeći da proigra Kataija, ali je lopta stigla malo dalje, do Ohija, koji je imao sigurnu realizaciju sa 6-7 metara.

54' - Gol za Radnički! Zvezdina prednost je smanjena na 3:1 nakon što je Mićibući na desnom krilu pronašao Lazara Jovanovića, a ovaj, neometan, uputio centaršut ka daljoj stativi gde je Stefan Mitrović mirno šutirao, poslavši loptu ispod Milana Borjana.

51' - Nešto mirniji početak drugog dela meča u odnosu na prethodni, iako je Zvezda probala da posle kornera s leve strane uveća prednost, no sudar u kaznenom prostoru nije "išao na ruku" crveno-belima, jer je lopta pripala gostima.

46' - Počelo je drugo poluvreme. Stanić i Krstičić su ušli u igru Zvezde (umesto Sanoga i Ivanića).

Kraj poluvremena, Zvezda vodi sa 3:0, i to zasluženo. Ne zato što je imala čak 71% vremena looptu u svom posedu, niti zbog pukog odnosa u šutevima (12:5, od toga 7:0 kada se radi o onima u okvir gola), već zato što je na svakom delu terena bila konkretnija. I to skoro sve vreme. Na dobrom je putu ekipa Dejana Stankovića da se vrati na prvo mesto tabele, koje je Partizan preuzeo današnjom pobedom nad Vojvodinom.

44' - Kiks odbrane Radničkog crveno-beli nisu uspeli da iskoriste, jer su se konsolidovali redovi Nišlija i sprečili novu opasnost.

40' - Ohi se našao u polu-prilici da dodatno uveća prednost Zvezde, ali je u poslednji čas interevnisala odbrana gostiju.

36' - Nikola Štulić, napadač Radničkog, umakao je odbrani Zvezdi po desnom krilu, šutirao sa ruba šesnaesterca, ali se tom prilikom okliznuo pa je lopta otišla daleko od mete.

32' - Crveno-beli uglavnom kontrolišu zbivanja na terenu, ali ne baš blizu suparničkog kaznenog prostora.

Transparent "delija" za El Fardua Bena / Foto: FK Crvena zvezda

28' - Navijači Crvene zvezde pozdravljaju El Fardua Bena transparntom "Veliki Ben - velikih 10", jer je sa 82 gola on ne samo najbolji strelac među strancima koji su nosili dres ekipe s Marakane, već je i među deset najboljih strelaca u istoriji kluba iz Ljutice Bogdana 1a.

21' - Zvezda je opet dana gol, 3:0! Ohi je primio loptu iz odbrane, probio se pokraj čuvara i iskosa s desne strane doneo Zvezdi tri razlike

19' - Pripretio je Radnički, najpre centaršutem s desne strane, a potom dobrim, ne i dovoljno dobrim udarcem glavom od strane Mitrovića. Ostaje 2:0 za Zvezdu.

13' - Gol za Zvezdu! Ivanić je strelac! Kanga je proigrao Bena na desnom krilu, on centrirao, Katai oprobao udarac glavom, golman Nišlija odbio loptu, a nekoliko metara dalje bio je Mirko Ivanić koji je "iz prve" šutirao i zatresao mrežu Radničkog.

12' - Ben je sa distance šutirao, želeći da uveća prednost crveno-belih, ali taj udarac nije bio dovoljno snažan da bi došlo do 2:0.

9' - Aleksandar Katai je bio precizan izvođač jedanaesterca, golmana je "poslao" u jednu stranu, a on šutirao u drugu (desnu) - Zvezda vodi sa 1:0!

7' - Penal za Zvezdu! Ohi je pobegao odbrani rivala, a onda je povučen od strane Nikole Stankovića u kaznenom prostoru

6' - Katai je oprobao udarac, baš kada je "u šut ušao" Mesarović. Prekršaja nije bilo, iako je to tražila Zvezdina "desetka", a lopta je otišla iznad prečke gola Radničkog.

4' - Pripretili su domaćini u 4. minutu, lopta je "kružila" oko šesnaesterca Nišlija, stigla desno do Gajića koji je uputio dobar centaršut, ali nikog od igrača Zvezde nije bilo dovoljno blizu putanje lopte da bi je smestili u mrežu.

3' - Crveno-beli su uspostavili početnu inicijativu, ali se u uvodnim inutima uglavnom igra oko sredine terena

1' - Utakmica je počela!

17.01 - Igrači tek sada izlaze na teren, početak meča će kasniti 2-3 minuta u odnosu na zakazani termin.

16.41 - Dejan Stanković je, za razliku od prethodnog prvenstvenog nastupa crveno-belih, protiv Vojvodine, u startnu postavu uvrstio Mirka Ivanića, jednog od najboljih igrača aktuelnog šampiona. Sa druge strane, imajući u vidu da Milan Pavkov ne može da igra zbog žutih kartona, napad branioca trona predvodi Ohi (o kome je Stanković na poseban način pričao na jučerašnjoj konferenciji za štampu).

16.40 - Evo i sastava timova:

Crvena zvezda: Borjan - Gajić, Eraković, Dragović, Rodić - Sanogo, Kanga - Ben, Katai, Ivanić - Ohi

Radnički Niš: Dujmović - Aksentijević, Pejović, Jamkam, Stanković - Ćirković, Bjeličić - Mesarović, Tomić, Štulić - Mitrović

Imajući u vidu ishod meča Partizan - Vojvodina, aktuelni šampion se našao u bodovnom zaostatku za komšijama iz Humske, ali ima priliku da se na vrh tabele vrati dobrim rezultatom protiv Nišlija.

Uoči meča

Na pitanje da prokomentariše igre i fudbalski stil sledećeg rivala crveno-belih strateg Crvene  zvezde je izjavio sledeće:

- Kada neka ekipa dolazi na Marakanu bez takmičarskog motiva, može da bude izuzetno opasna, a sigurno da će takav sutra biti i Radnički. Pričali smo dosta o te dve utakmice koje smo već odigrali sa njima ovde na Marakani, gde jesmo imali dominaciju i gde jesmo mnogo puta šutnuli u okvir gola, ali nismo realizovali te šanse. Možda nam se malo vratilo u Nišu, ali sutra nas čeka jedna takmičarska i teška utakmica. Očekujem dobar i jak defanzivni blok, njihove tranzicije, kontre i polukontre. Moramo biti spremni i skoncentrisani svih 90 minuta.

Bonus video: Vatreni večiti derbi - "delije" i "grobari" koristili pirotehniku kao retko kad

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri