VAJDA POTCENIO NOVAKA: Ne veruje u uspeh Đokovića na šljaci, otkrio i zašto je prekinuta saradnja

Novosti online

03. 05. 2022. u 18:29

MARJAN Vajda, dugogodišnji trener Novaka Đokovića, započeo je saradnju sa slovačkim zemljakom Aleksom Molčanom, a prilikom zvaničnog predstavljanja otkrio je zanimljive detalje o odnosu sa Noletom.

ВАЈДА ПОТЦЕНИО НОВАКА: Не верује у успех Ђоковића на шљаци, открио и зашто је прекинута сарадња

FOTO: N. Paraušić

Rastanak jednog od najboljih teniskih tandema u istoriji "belog sporta" podigao je mnogo prašine, pa su započela nagađanja o tome šta je razlog prekida ove harmonične sportske veze. Novak se još uvek nije oglasio ali je zato Vajda u obraćanju medijim otkrio da je ovo bila odluka srpskog tenisera i dodao:

- Rastali smo se prijateljski Novak i ja. Rekao sam Goranu (Ivaniševiću) da ćemo trenirati zajedno u Parizu. Nisam rekao Novaku za saradnju s Molčanom, ali jesam Goranu, tako da sigurno i Novak zna, rekao je Vajda na konferenciji za štampu, a prenosi B92.

Nakon Vimbldona 2019. godine Vajdi se u timu kao trener pridružio Goran Ivanišević, te je već od tada smanjen broj turnira tokom kojih je Marjan sa Novakom. Slovak je želeo da se posveti porodici sa kojom je, prema njegovim rečima provodiom premalo vremena.

- Bila je to kombinacija više razloga: dugo smo bili zajedno, a njegove odluke pokazivale su da želi da se usredsredi na grend slem turnire – zato on možda misli da nije idealno da ima toliko ljudi u timu. Želeo je da to smanji i da ima samo jednog trenera. Ne znam zasigurno, jer ga nikada nisam pitao, ali pretpostavljam analizirajući njegov raspored turnira, da je želeo da smanji tim, i odabrao je Gorana Ivaniševića. Nije imalo smisla da ga treniram jedino na slemovima, treneru je potreban dugoročni plan.

Slovak je takođe smatra da Novak nije favorit za grend slem krunu u prestonici Francuske:

- Mislim da će biti jako teško. Novaka koči to što nije igrao na Australijan openu i drugim velikim turnirima kao što su Indijan Vels i Majami. Nedostaje mu „borbenog“ iskustva. Nisam siguran da može da trijumfuje u Parizu, biće velika konkurencija – ocenio je Vajda.

Doskorašnji Đokovićev trener osvrnuo se i na protekli deo teniske sezone i izneo stav o Novakovoj trenutnoj situaciji:

- Nije bio u dobroj formi zbog svega što se dešavalo na startu sezone. Nema dovoljno mečeva, zato sada gleda da igra gde god može. Polako postaje onaj stari, mada nije bilo baš najbolje u finalu u Beogradu. Možda se bude malo mučio u Madridu i Rimu, ali mislim da će biti spreman za Rolan Garos, zaključio je Vajda.

Slovački stručnjak više od petnaest godina bio je integralni deo Đokovićevog života. Započeli su da rade zajedno pre Rolan Garosa 2006. godine i otad su bili skupa, uz izuzetak jedne pauze, od aprila 2017. do aprila 2018. godine.

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju