IMPERIJA UZVRAĆA UDARAC! Vimbldon pred žestokom kaznom, ATP i VTA pronašli način kako da kazne nadmene Engleze zbog izbacivanja Rusa

Novosti online

24. 04. 2022. u 12:59

ODLUKA Teniske asocijacije Engleske (LTA) i Ol Ingland tenis kluba da na ovogodišnjem izdanju Vimbldona uskrate pravo učešća beloruskim i ruskim teniserkama i teniserima, po svemu sudeći, obiće se o glavu ovim organizacijama i dovesti u pitanje kredibilitet "nezvaničnog prvenstva sveta u tenisu".

ИМПЕРИЈА УЗВРАЋА УДАРАЦ! Вимблдон пред жестоком казном, АТП и ВТА пронашли начин како да казне надмене Енглезе због избацивања Руса

Foto arhiva VN

Ovu sramnu i nelogičnu odluku osudili su brojni aktivni igrači i legende belog sporta u penziji, poput Novaka Đokovića, Saše Zvereva, Nikole Pilića, Martine Navratilove, Bili Džin King, Jevgenija Kafeljnikova... a nakon deklarativne osude, ATP i VTA su najavile i konkretne mere.

Čelnici muške i ženske krovne organizacije sastaće se sledeće nedelje u Madridu kako bi razmotrili dalje korake, a jedna od mogućnosti je da se ovogodišnji Vimbldon ne boduje za ATP i VTA liste.

To bi, kako prenosi Kiron Voster, nekadašnji trener Tima Henmana i Vejna Fereire, u osnovi pretvorilo Vimbldon u egzibicioni turnir.

Naravno da bi zbog ogromnog nagradnog fonda Vimbldon i dalje bio primamljiv većini igrača i igračica na Turu, ali treba uzeti u obzir i da će potez Vimbldona verovatno slediti i ostali turniri u Engleskoj, a oni, poput Kvnsa ili Notingema sigurno ne bi mogli da prežive gubitak takmičarskog značaja.

Druga varijanta je da se Rusima i Belorusima dodele bodovi na osnovu prethodnih rezultata.

Čelnici LTA i ol Ingland kluba još se nisu oglasili povodom novih informacija, verovatno čekaju taj 26. april i rezultate najavljenog sastanka.

Oni su, doduše i prilikom komentarisanja zabrane najavili da će "razmotriti odluku ukoliko se do juna nešto promeni".

BONUS VIDEO - Đoković se družio sa fanovima

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest