ĐOKOVIĆ OSTAJE BEZ 27 MILIONA DOLARA? "Nastavlja se noćna mora za Novaka"

D. N.

08. 03. 2022. u 17:00

NOVAK Đoković ima baš burnu 2022. godinu, ali deportacija iz Australije, usled koje je Australijan open za njega ostao samo "sanak pusti", izgleda da nije jedina loša vest po našeg najboljeg tenisera svih vremena, a po mnogima i svetskog.

ЂОКОВИЋ ОСТАЈЕ БЕЗ 27 МИЛИОНА ДОЛАРА? Наставља се ноћна мора за Новака

Foto: Profimedia/AP

Kako prenosi hrvatki portal "24 sata", (istina uz grešku da je Srbin proteran u januaru jer nije hteo da se vakciniše, a zvanično je to, u objašnjenju ministra za imigracije Aleksa Houka, bilo "jer predstavlja opasnost po zdravlje i red u Australiji"), Nole bi mogao da ostane bez 27 miliona dolara. 

U tom tekstu se navodi sledeće:

"Početak 2022. godine neće ostati Novaku Đokoviću u najboljem sećanju. Prvo ga je Australija deportovala jer nije hteo da se vakciniše pa je samim time propustio Australijan open i ostao je bez prvog mesta na ATP listi nakon čak 361 sedmica na vrhu. Raskinuo je saradnju s dugogodišnjim trenerom Marijanom Vajdom s kojim je osvojio svih 20 grend slem titula, a samo dan ranije raskinuo je i sa Pežoom, jednim od njegovih najvećih sponzora.

Noćna mora za srpskog tenisera mogla bi se nastaviti.

Zbog njegovih stavova o vakcinisanju, o raskidu saradnje razmišlja i Đokovićev najveći sponzor Lakost. Iako su najpre iz te kompanije objavili kako su to njegovi privatni stavovi koji se njih ne tiču, očigledno su u međuvremenu promenili mišljenje. 

Novak Đoković u Lakost opremi na Australijan openu 2021 / Foto: Tanjug/AP

- Lakost predstavlja tenis, a osnovao ga je 1933. godine bivši francuski teniser tog prezimena. Od 2017. godine Novak Đoković je ambasador ovog kultnog brenda, a sada ima ugovor do 2025. godine vredan devet miliona dolara godišnje. Partnerstvo s Đokovićem nije donelo ništa dobro u skorije vreme. Bivši svetski broj 1 je ređao negativne naslove zbog odbijanja da se vakciniše i zbog deportacije iz Australije. Lakost bi verovatno želeo da se osloni na neko novo lice u reklamama, rekao je švajcarski novinar Benjamin Vajnman u razgovoru za Lucerner zajtung.

Novak Đoković - zarada od Lakosta, vrednost imovine i moguć veliki gubitak

Đoković od Lakosta godišnje dobija pomenutih devet miliona, a kako ugovor traje do 2025. godine, mogao bi da ostane bez 27 miliona dolara! Vrednost njegove imovine je 220 miliona dolara, tokom dugogodišnje karijere zaradio je ogroman novac od sponzora i od tenisa, ali kako ne igra u poslednje vreme, a najveći sponzori se povlače, i on bi to mogao da oseti na svojoj koži. Troškovi se nižu, a dotoka novog novca nema. 

Poznati svetski brend ne želi da ima ambasadora koji se protivi vakcinisanju i razmišlja o raskidu saradnje, a da cela priča ide u tome smeru, navodno dokazuje i činjenica kako je francuska kompanija angažovala proslavljenu američku teniserku Venus Vilijams koja bi upravo umesto Novaka trebalo da postane glavno lice Lakosta.

- Ta firma je već objavila da će sedmostruka grend slem šampionka Venus Vilijams biti nova ambasadorka. Naveli su da je ona jedna od najinspirativnijih žena u sportu, te da se uvek borila za jednakost, rekao je Vajnman.

Novak Đoković na aerodromu u Australiji / Foto: Tanjug/AP

Novak je prvi nastup ove godine imao na turniru u Dubaiju gde je izgubio u četvrtfinalu od Jana Veselog i ostao bez prvog ATP mesta nakon 361 nedelje. Jako dugo je bio bez mečeva, a to je očigledno ostavilo traga na njemu. Na većini turnira ne sme da igra jer nema potvrdu o vakcinisanju, ali najnovije vesti su ga razveselile.

Francuska je ukinula sve mere, potvrda o vakcinisanju više nije uslov za ulazak u zemlju, što znači da će moći da nastupi na Rolan Garosu, baš kao i na Vimbldonu. No, propustiće masterse u Indijan Velsu i Majamiju jer u SAD ne može da uđe bez potvrde.

- Nisam antivakser, ali neću se vakcinisati, čak i da to znači da više neću moći da osvajam trofeje. Ljudi verovatno ne znaju da me nisu deportovali iz Australije jer nisam vakcinisan ili zbog što sam prekršio neka pravila ili napravio grešku u obrascu za vizu. Nego je ministar za imigraciju iskoristio diskreciono pravo da poništi vizu na temelju percepcije da bih mogao da stvorim antivakserski osećaj u državi ili gradu. S time se apsolutno ne slažem, kazao je Novak Đoković u razgovoru za Bi-Bi-Si", zaključuje se u tekstu hrvatskog portala. 

Ostanite uz "Novosti sport" i prvi saznajte najnovije vesti o tome kako je Novak Đoković sada, a i šta ga dalje čeka u teniskoj karijeri.

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (10)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna