"RAFA, NIJE TI OVO PRAVI TROFEJ": Legendarni Hrvat o mržnji zapadnih medija prema Đokoviću i Rusima

Novosti online

31. 01. 2022. u 08:16

RAFAEL Nadal je trenutno GOAT, ljutili se mi ili ne. Španac je osvajanjem Australijan opena pobegao za jedan grend slem Novaku Đokoviću i Rodžeru Federeru.

РАФА, НИЈЕ ТИ ОВО ПРАВИ ТРОФЕЈ: Легендарни Хрват о мржњи западних медија према Ђоковићу и Русима

Tanjug/AP

Ruku na srce, Srbin će imati priliku da već na Rolan Garosu, ako sve bude kako treba, vrati ono što je izgubio, ali ne na terenu.

Podsećanja radi, Australijanci su deportovali Đokovića iz Melburna, otvorili put Špancu ka večnosti, a kada je Denis Šapovalov izbacio Aleksandera Zvereva, skoro da je bilo jasno da će se Nadal prošetati do finala.

U borbi za trofej je bio na korak od poraza, ali publika i pad Danila Medvedeva su pomogli Rafi da u Melburnu ispiše nove stranice teniske istorije.

Mnogi osporavaju ovaj rezultat Španca, a među njima je i legendarni teniski stručnjak Nikola Pilić, koji je u velikom intervjuu za "Indeks.hr" čestitao Nadalu, ali i stavio veliki upitnik na ovaj poduhvat.

"Nadalu čestitam od srca, ovo što je napravio ima svoju težinu, ali ovo nije pravi trijumf jer je osvojen bez najboljeg igrača sveta. Neke stvari se u ATP-u moraju hitno menjati. ATP mora da nagrađuje titule na grend slemovima sa 3000 bodova, a ne 2000, kao što danas rade. Kako je moguće da igrač koji u jednoj kalendarskoj godini osvoji tri grend slema i igra finale četvrtog za istorijski kalendarski grend slem, na račun prvog grend slema u sezoni, koji nije igrao, izgubi prvo mesto? Da je Medvedev osvojio Australiju to bi se dogodilo. To je nedopustivo", ističe Nikola Pilić.

Foto: N.Paraušić

 

Odmah nakon osvajanja rekordnog 21. grend slema ponovo je pokrenuta rasprava o tome ko je najbolji svih vremena. Zapadni mediji sada Nadala podižu u nebesa i tvrde da je to upravo on. Pilić se ipak ne slaže.

"Zapadni mediji ne mogu da prihvate da je neko sa Balkana najbolji u njihovom sportu. Baš kao što su Rusima u Madridu nakon osvajanja Dejvis kupa pustili neku baladu od Čajkovskog, a ne njihovu himnu" kaže Pilić.

Na kraju Nikola ističe da je ipak Novak i dalje GOAT.

"Ako uzmemo međusobni skor između njih trojice, broj provedenih nedelja na broju 1 i još neke parametre, videćemo da je Novak najbolji. Naravno da će Španac reći da je Nadal najbolji, a da će neki Srbin reći da je to Novak, ali ako pitate Đona Mekinroa ili Džimija Konorsa, onda ćete čuti pravu istinu, a oni su je više puta rekli".

BONUS VIDEO Novak Đoković peva "Pukni zoro" - snimak o kome priča Srbija

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju