TAJLI VERUJE DA ĆE ĐOKOVIĆ IGRATI U MELBURNU: NJegova namera je da sledeće godine bude na Australijan openu

Novosti online

23. 01. 2022. u 08:38

AUSTRALIJAN open se igra bez aktuelnog šampiona, rekordera turnira i najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića. Mnogi se pitaju da li će osvajač devet titula u Melburnu opet igrati na prvom grend slemu.

ТАЈЛИ ВЕРУЈЕ ДА ЋЕ ЂОКОВИЋ ИГРАТИ У МЕЛБУРНУ: Његова намера је да следеће године буде на Аустралијан опену

Foto: EPA

Srpski as je deportovan zbog toga što je "predstavljao problem za zdravlje naroda Australije". Direktor turnira Kreg Tajli je govorio o svetskom broju jedan i otkrio da li će sledeće godine biti učesnik turnira.

- Da, to će biti njegova namera. Očigledno da je trebalo da igra i ove godine. Na kraju krajeva, on je svetski broj jedan i zaista voli Australijan open - rekao je Tajli u intervju za australijski "ABC".

Pojavila se informacija i da će Đoković tužiti Vladu i tražiti odštetu, dirketor AusOpena smatra da se to ne odnosi na turnir.

- Znali smo da nas čeka težak period, bilo je dosta kontradiktornosti i složenih informacija. Zbog toga smo kao organizacija nastavili da tražimo pojašnjenja, kako bismo mogli da dođemo do tačke na kojoj smo danas: na polovini smo puta, a iza nas je neverovatnih sedam dana ne samo tenisa, već i naši navijači uživaju, kao i takmičari.

Novak Đoković/Foto: EPA

Novak je krajem decembra nakon preležane korone dobio izuzeće od organizatora koje mu je omogućavalo da se nesmetano takmiči.

- Čak i u proteklih nedelju dana odluke o merama protiv pandemije su se menjale. Bili smo na početku Omikrona i zbog toga smo stalno tražili jasne instrukcije, ali bilo je mnogo složenih i kontradiktornih informacija pre, posle, a i dalje je tako. Živimo u okruženju koje se menja, a koje niko od nas ranije nije iskusio.

Na pitanje da li je u Teniskom savezu Australije, koji organizuje turnir, postojao unutrašnji pritisak da Novak Đoković dođe ove godine, Tajli je rekao da nije, ali i dodao da uvek postoji uobičajen pritisak da na turniru igraju najbolji.

- Svake godine je pritisak da dođemo do igrača. Tenis se razlikuje od drugih sportova, mi ne zapošljavamo igrače, već moramo da im ponudimo okruženje koje apsolutno vole. I oni vole da igraju u Australiji. Ovo je njihovo omiljeno mesto za igru. Naš cilj je da uvek imamo najbolje igrače, kako bismo imali najbolje mečeve i predstavili naš grad u najboljem svetlu - poručio je direktor prvog grend slema u sezoni.

BONUS VIDEO: Navijači na veličanstven način dočekali Novaka

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (7)

SOCIJALNA PRAVDA: Izazovi i rešenja za prevazilaženje siromaštva i socijalne isključenosti