NOVAK GUBI PRVO MESTO? Da li će Medvedev i Zverev u finalu australijan opena odlučivati o novom broju 1 ATP liste?

Novosti online

16. 01. 2022. u 12:08

NOVAK ĐOKOVIĆ napušta Australiju bez šanse da brani titulu na prvom grend slemu sezone i prilike da se upiše u istoriju sa 21. mejdžorsom.

НОВАК ГУБИ ПРВО МЕСТО? Да ли ће Медведев и Зверев у финалу аустралијан опена одлучивати о новом броју 1 АТП листе?

FOTO: AP

To je posledica odluke Saveznog suda Australije da odbije žalbu najboljeg tenisera sveta na uskraćivanje vize.

Ali, Novaku je ugrožen još jedan rekord, pošto su velike šanse da ga na prvoj sledećoj ATP listi sa čela teniskog karavana svrgnu Danil Medvedev ili Aleksandar Zverev, time mu znatno smanjiti šanse da stigne rekord Štefi Graf na broju 1. O mogućnosti da mu rekord u broj ugrend slemova preotme Rafael Nadal nećemo, jer je on ipak nerealan u ovom trenutku.

Trenutna razlika između Novaka Đokovića i danila Medvedeva, posle brisanja Noletovih 525 poena sa ATP kupa je 2080 poena. Naš as izgubiće 2000 poena i na ATP listi koja će izaći 31. januara će imati 9.015, a ruski teniser bi u slučaju osvajanja Melburna dobio dodatnih 800 jer je prošle godine porazom u finalu osvojio 1200. 

Zverev je brani četvrtfinale koje nosi 760 bodova, pa bi u slučaju titule dobio dodatnih 1.240, čime bi Novaka pretekao za 95. Rus i Nemac ruskog porekla nalaze se u različitim polovinama kostura i ne mogu da se sastanu pre finala, što znači da bi njihov eventualni trofej za pehar Australijan opena istovremeno bio i meč za novog broja 1 u muškom tenisu. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)