ĐURIĆ: Kolektivna mržnja i histerija protiv Novaka! Država će odgovoriti na maltretiranje Đokovića

Novosti online

06. 01. 2022. u 12:37

AMBASADOR Srbije u SAD Marko Ðurić izjavio je da smo svi, na neki način, odnos vlasti u Australiji prema Novaku Ðokoviću doživeli kao uvredu i da će Srbija svakako odgovoriti na maltretiranje i progon čoveka koji je toliko zadužio naš narod i koji, kaže, ničim nije zaslužio da bude na ovaj način ponižavan i maltretiran.

ЂУРИЋ: Колективна мржња и хистерија против Новака! Држава ће одговорити на малтретирање Ђоковића

FOTO: TSS/Neda Miletić

Đurić je rekao i da ne misli da bi se to Ðokoviću desilo da nije Srbin.

- To svakako ne služi na čast onima koji su ovako nešto preduzeli, rekao je Ðurić za TV Hepi.

On je podsetio da je Ðoković prema Australiji pokazao poštovanje, pažnju i solidarnost u trenutku kada su u toj zemlji besneli požari i donirao novac za pomoć, dao nemerljiv doprinos Australijan openu, da je tamo otišao na poziv turnira, uz vizu koju je dobio od australijskih vlasti, koje su se očigledno u međuvremenu predomislile.

- Ne mislim da bi se to Novaku desilo da nije Srbin. Ima elemenata u toj kolektivnoj mržnji i histeriji koja postoji u delu međunarodne javnosti protiv Novaka. Meni se čini da se na to transponuje i nešto negativnih sentimenata, nažalost, prema našoj zemlji ili prema našem narodu, što je verovatno i nasleđeno iz nekih ranijih perioda, rekao je Đurić.

Dodao je da je to još jedan od pokazatelja koliko je važno da se nastavi borba na svim poljima protiv negativnih stereotipa o Srbiji i koliko je važno da pokazujemo šta je to Srbija danas.

Prema njegovim rečima, ne treba da imamo iluziju da će politički krugovi u međunarodnioj zajednici koji su 90-ih godina prošlog veka vedrili i oblačili na nagativan način i uticali na sudbinu sprskog naroda, preko noći promeniti stavove.

Đurić je naveo i da to ne treba da nas obeshabri da radimo na sebi i da je Srbija danas drugačija nego što je bila pre 10 godina.

- Srbija je danas dobra vest, zemlja koja ima najveći privredni rast u Evropi, gradi 10 auto-puteva i bori se za svoju budućnost, i za to da sa ljudima koji joj tradicionalno nisu naklonjeni pokuša da izgradi nešto drugaciji odnos. Ne može do toga da se dode preko noći, niti jednim kontaktom, već istrajnim sistematičnim radom, naveo je ambasador.

Dodao je da je Srbija danas u poziciji da ozbiljno ulaže svoje resurse, trud i napor u promeni svoje pozicije ne samo u SAD, nego u svetu i da je naša šansa dobra saradnja sa svima.

- Predsednik Aleksandar Vučić je incijativom ''Otvoreni Balkan'' doslovno pronašao zlatnu žicu srpske spoljne politike, ta ideja je za nas toliko vredna za pokazivanje u svetu, rekao je Đurić i naveo da je Srbija danas okrenuta budućnosti, regionalnoj saradnji i ekonomiji, a da u inicijativi Otvoreni Balkan i najveći skeptici vide nešto pozitivno.

BONUS VIDEO: NOVAK ZAPEVAO "PUKNI ZORO"! Pogledajte snimak o kom priča Srbija, Đoković oduševio goste

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

TULIJUM LASER ODLIČAN IZBOR ZA LEČENJE: Najčešći uzrok urinarnih problema je uvećana prostata