"ĐOKOVIĆ ŠALJE LOŠU PORUKU": Australijanci čine sve da Novaku zabrane ulazak u zemlju, umešali se i Indijci

Novosti online

05. 01. 2022. u 09:59

MINISTARKA unutrašnjih poslova Australije Karen Endruz poručuje da bi mogli da se umešaju zvaničnici na granici i ne dozvole ulazak Novaka Đokovića u njihovu državu

ЂОКОВИЋ ШАЉЕ ЛОШУ ПОРУКУ: Аустралијанци чине све да Новаку забране улазак у земљу, умешали се и Индијци

Foto: Instagram

Ona je istakla da nevakcinisane ljude vraćaju sa aerodroma ili šalju u obavezni 14-dnevni karantin.

- Svaki individualni zahtev da se uđe u Australiju mora da se usaglasi sa strogim pravilima na granici. Dok Vlada Viktorije i Tenis Australija mogu da dozvole nevakcinisanom igraču da igra na Australijan openu, Vlada Komonvelta sprovodi zakone na granici Australije. Od 15. decembra 2021. potpuno vakcinisani ljudi koji imaju vizu mogu da putuju u Australiju bez izuzetka za putnike i da uđu u zemlje i teritorije na kojima nema karantina. Ako osoba koja dolazi nije vakcinisana, mora da pokaže prihvatljiv dokaz da nije vakcinisana zbog medicinskih razloga da bi dobila iste putničke uslove kao i potpuno vakcinisani - rekla je Endruz, a preneo je "7news.com.au".

Iako ni u jednom trenutku nije pominjala ime Đokovića, i te kako je jasno da je mislila na Srbina.

FOTO: AP/Tanjug

 

- Australijska granična policija će nastaviti da brine o tome da svi koji dođu na granicu moraju da se slože sa strogim zahtevima. Nijedan pojedinac koji se takmiči na Australijan openu neće dobiti specijalan tretman. Karantin je neophodan za one koji dolaze iz inostranstva u Viktoriju.

Premijer Australije Skot Morison zapretio je da bi Novak Đoković mogao da bude vraćen sa australijske granice.

Morison je u obraćanju medijima poručio da neće biti poštede ni za koga, pa ni za najboljeg igrača sveta.

- Moj pogled na sve je da bilo ko ko traži ulazak u Australiju, mora da bude u skladu sa našim zahtevima. Novak Đoković, kad stigne u Australiju, ako nije vakcinisan, mora da pokaže prihvatljiv dokaz da ne sme da bude vakcinisan iz medicinskih razloga, kako bi imao iste putne aranžmane kao potpuno vakcinisani putnici. Čekamo da se pojavi i kakve će nam dokaze podneti da to podrži. Ako taj dokaz nije dovoljan, neće biti tretiran drugačije i biće poslat narednim avionom nazad kući. Ne bi trebalo da bude posebnih mera za Novaka Đokovića. Ni za koga - poručio je Morison.

Oglasio se i Stiven Parnis, poznati lekar i nekadašnji potpredsednik Australijske medicinske asocijacije, rekao je da je poslao poruku ljudima da prestanu da šire koronavirus.

- Nije me briga koliko je dobar teniser. Ako odbija da se vakciniše, ne treba mu dozvoliti da igra. Ako je izuzeće istina, šalje poruku milionima ljudi koji traže da se smanji rizik od koronavirusa za sebe i druge".

Foto: EPA-EFE/DEAN LEWINS

 

Prema navodima iz Australije, više od dvadeset tenisera tražio je medicinsko "izuzeće" i nekolicina njih je dobila pravo da nastupi, dok postoje i oni koji su odbijeni i zbog toga su izuzetno ljuti.

Jedan od njih je i talentovani indijski teniser Aman Dahija koji je trebalo da učestvuje u juniorskom delu Australijan opena, ali je odbijen zbog bizarnog razloga. Nije vakcinisan, ali to i nije mogao da učini - pošto u njegovoj zemlji to čak nije ni dozvoljeno za osobe njegovih godina.

- Objasnili smo da Aman ne može da se vakciniše jer u Indiji mlađima od 18 godina nije još odobrena vakcinacija - objasnio je njegov trener Džigneš Raval.

- Ni to nije pomoglo, lekarska komisija je samo rekla da ne može da nastupi.

Mnogi teniski fanovi, posebno iz Indije, odmah su doveli slučaj mladog Amana u vezu sa slučajem Novaka Đokovića

Jedan od glavnih razloga za izuzeće je ako je osoba u prethodnih šest meseci preležala koronavirusa. Nije otkriveno da li je to slučaj sa Srbinom, ali sve u svemu Novak je podigao veliku prašinu, a da čak nije ni ušao u Australiju.

BONUS VIDEO

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati