DUŠMANI ĆE DA CRKNU OD MUKE: Novak Đoković oborio još jedan rekord

Novosti online

17. 12. 2021. u 09:55

DOK ga Australijanci prozivaju oko vakcine, ATP izostavlja sa lista za nagrade u raznim oblastima, Novak Đoković obara rekorde koje je zaslužio svojom igrom na terenu.

ДУШМАНИ ЋЕ ДА ЦРКНУ ОД МУКЕ: Новак Ђоковић оборио још један рекорд

FOTO: AP/Tanjug

Naime, prvi teniser sveta proglašen je za najboljeg igrača u 2021. godini od strane ITF – Međunarodne teniske federacije.

Srbin će 2021. godinu završiti kao najstariji prvi reket u istoriji, a sa novim priznanjem za najboljeg na svetu od ITF nadmašio je idola Pita Samprasa, koji je u karijeri šest puta bio proglašavan.

- Posle tako uspešne godine za mene, moj tim, porodicu i navijače, velika je čast biti dobitnik priznanja ITF svetski šampion po sedmi put. Zahvalan sam i ponosan na rezultate koje sam postigao i srećan sam što sam imao šansu i da se takmičim za srpski nacionalni tim - rekao je Đoković, a prenosi ITF.

Đokoviću je ovo sedmi put da je „laureat“, pošto je prethodno najbolji bio 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2018. i 2021. godine.

Podsećanja radi, Đoković iza sebe ima istorijsku sezonu u kojoj je osvojio tri grend slema (Australijan open, Rolan Garos, Vimbldon), a igrao je i finale Ju-Es opena. Jedina crna mrlja u godini za srpskog tenisera su Olimpijske igre u Tokiju, gde je poražen u polufinalu od Aleksandera Zvereva, a onda nije uspeo ni u borbi za bronzanu medalju.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)