HRVAT NA KLUPI SRBIJE? Za sve se pita jedan čovek

Novosti online

14. 12. 2021. u 13:12

DA li ćemo videti prvog Hrvata na klupi Srbije?

ХРВАТ НА КЛУПИ СРБИЈЕ? За све се пита један човек

FOTO: Tanjug

To bi bio sportski presedan, a glavnu ulogu ima Novak Đoković. Naime, prvi teniser sveta bi trebao da predvodi "orlove" sa klupe, prema pravilniku, ali ako želi da se posveti igri na terenu onda momentalno njegov lični trener preuzima funkciju.

Troicki je u razgovoru za "Sportski žurnal" najavio da će Novak biti selektor na Dejvis kupu, ali ako to Đoković ne želi, onda ingerencije prebacuje na svog trenera, a to je u ovom slučaju Goran Ivanišević.

- Ja se kao selektor na ovom takmičenju ne pitam mnogo i ne verujem ni da ću ići. Selektor ništa ne odlučuje, jer prvi i drugi reket po automatizmu igraju singl, tu nema nekih promena. Jedino ako se neko od njih dvojice povredi, može neko da ih zameni. Ne mogu ništa da odlučujem. Zasada ne idem. Dubl se dogovora, mogao bih to da utičem – ističe Viktor Troicki. - S druge strane, po pravilima, ako nema selektora, prvi igrač reprezentacije može da preuzme njegovu ulogu, da određuje ko će igrati u dublu. To je Novak - otkrio je Troicki.

A hrvatski mediji su sa ushićenjem preneli Viktorovu izjavu, aludirajući da će Goran Ivanišević sedeti na klupi Srbije.

Pitanje je šta će Novak odlučiti, sve oči su uprte u Đokovića, a Hrvat na klupi Srbije bio bi pravi presedan posle raspada SFRJ.

BONUS VIDEO

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)