"NOVAČE, DA VODIŠ NA VEČERU"! Medvedev o igri za Srbiju i protiv Španije

Novosti online

29. 11. 2021. u 10:38

ODIGRALI su Rusi junački! Prvo za sebe, onda za Srbiju.

НОВАЧЕ, ДА ВОДИШ НА ВЕЧЕРУ! Медведев о игри за Србију и против Шпаније

Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Posle prvog duela između Felisijana Lopeza i Andreja Rubljova činilo se da će takmičenje u Dejvis kupu završiti ili Rusija ili Srbija.

Izašao je onda na teren Danil Medvedev protiv Pabla Karenja Buste i odigrao za Rusiju, praktično izvadio im vizu za četvrtfinale. Trebalo je samo nekoliko gemova u dublu Rusima za siguran prolaz.

Svi su već videli "mućku" i dogovor sa domaćinom Španijom i obe selekcije idu dalje. Ipak, ruski dubl je odigrao za čast i za Srbiju, a Danil Medvedev je otkrio da je dobio veliki broj poruka iz Srbije.

- Primili smo veliki broj poruka od ljudi iz Srbije. Neću da kažem koje su u pitanju. Pisalo je naravno „Pobedite“, „Navijamo za vas“. Iskreno, bilo je veoma zabavno. To je draž ovog formata Dejvis kupa. Mi nismo ni hteli da izbacimo Španiju ili ostavimo Srbiju. Igrali smo za sebe. Na kraju je bio takav rasplet da Srbija ima više razloga za zadovoljstvo - rekao je Danil Medvedev posle konačnog trijumfa.

Na pitanje da li je zaslužio večeru od Đokovića, Rus je uz osmeh odgovorio.

- Videćemo. Sigurno neće biti večere dok traje završnica u Madridu, ali kada sve prođe, što da ne - rekao je Danil Medvedev.

Srbija i Rusija mogu da se sretnu tek u finalu u borbi za Salataru. Srbija će u četvrtfinalu u Madridu na megdan Kazahstanu (1. decembar), dok će u glavnom gradu Španije Rusija za prolaz u polufinale igrati protiv Švedske (2. decembar).

Ukoliko Srbija pobedi ide na boljeg iz meča Italija – Hrvatska, dok će Rusi na pobednika meča između Velike Britanije i Nemačke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (0)

SOLIDARNOST NA DELU: Jedna od osnovnih vrednosti za uspostavljanje mira i pravde u svetu