NOVAK ĐOKOVIĆ U ŠOKU: Najbolji igrač sveta ne može da veruje da je čuvena teniserka nestala

Novosti online

16. 11. 2021. u 20:22

NOVAK Đoković je istakao da je "šokantno" da se i dalje ništa ne zna o njegovoj slavnoj koleginici koja je netragom nestala nakon što je jednog bivšeg političara optužila za seksualno zlostavljanje.

НОВАК ЂОКОВИЋ У ШОКУ: Најбољи играч света не може да верује да је чувена тенисерка нестала

Tanjug/AP

Podsetimo, ranije ovog meseca Kineskinja Šuai Peng, šampionka Vimbldona i Rolan Garosa u nadmetanju ženskih parova, navodno je "netragom nestala" nakon što je bivšeg potpredsednika Vlade njene zemže, Žanga Gaolija, optužila da ju je primorao na intimne odnose.


Pengova je to saopštila na kineskoj društvenoj mreži Veibo, ali je njena objava nestala odatle posle dvadesetak minuta.


Ovo je dovelo do bojazni za nju, ali čelnik Ženske teniske asocijacije (VTA) Stiv Sajmon tvrdi da je dobio potvrdu da je Pengova "bezbedno i bez pretnje po njen život".
Novak Đoković je o ovom slučaju upitan nakon što je na Završnom mastersu savladao Kaspera Ruda.


- Nemam mnogo informacija o tome. Čuo sam za sve pre oko nedelju dana. Iskreno, meni je šokantno da je nestala, tim pre što je u pitanju neko koga sam na turnirima prilično sretao svih ovih godina. Ne mogu mnogo toga da kažem, osim da se nadam da će biti pronađena i da je dobro. Strašno je, mogu samo da zamislim kako se njena porodica oseća dok nje nema, rekao je Đoković.

Tanjug/AP

Novak Đoković


U nedelju je VTA zapretila da će zabraniti održavanje turnira u Kini "ako ne bude saradnje u detaljnoj istrazi (šta je sa Šuai Peng).
Prvi čovek Asocijacije teniskih profesionalaca, Andrea Gaudenci, naglasio je da "ATP stoji uz kolege iz VTA", te da traži "punu, fer i transparentnu istragu povodom pomenutih optužbi za zlostavljanje Šuai Peng".

BONUS VIDEO: Novak Đoković - pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

O, NE! Slavni Rus hteo na ručak sa Đokovićem, pa se setio... (VIDEO)