ISPUNILA ZAVET NOVOTNE: Krejčikova živi teniske snove

Novosti online

13. 06. 2021. u 21:31

BARBORA Krejčikova je u subotu, mimo svih očekivanja, stigla do prve grend slem titule u singlu, a danas je sa partnerkom i zemljakinjom Katerinom Sinjakovom pobedila Betani Sands i Igu Švjontek (6:4, 6:2) i osvojila dubl takmičenje na ovogodišnjem Rolan Garosu.

ИСПУНИЛА ЗАВЕТ НОВОТНЕ: Крејчикова живи тениске снове

FOTO: AP

Time je postala tek sedma teniserka u istoriji kojoj je pošlo za rukom da objedini dve pariske krune u jednoj godini, a poslednja koja je to učinila je bila Meri Pirs 2000.

Slavlje u konkurenciji parova nije došlo kao iznenađenje, međutim, veliki podvig Čehinje u pojedinačnom takmičenju, prava je senzacija. Krejčikova je u Pariz stigla kao 33. igračica planete, sa jednom singl titulom u karijeri. Ali, odustajanje Naomi Osake, ispadanje Serene Vilijams, povreda Ešli Barti su otvorili put Barbori da ispuni zavet čuvene Čehinje Jane Novotne, koja ju je trenirala sve do 2017. kada je, nažalost, preminula od raka.

- Teško je pronaći reči, ne mogu da verujem da sam osvojila Rolan Garos - bile su prvi reči Krejčikove posle pobede u finalu nad Anastasijom Pavljučenkovom, nakon čega je pogledala u nebo i pustila suzu. - Provela sam mnogo vremena sa Janom pre nego što je umrla. Poslednje reči koje mi je uputila bile su "Uživaj u tenisu i probaj da osvojiš grend slem". Znam da me pazi, sve ovo se dešava zbog toga što me ona nadgleda. Bila mi je inspiracija, nedostaje mi i nadam se da je srećna.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

O, NE! Slavni Rus hteo na ručak sa Đokovićem, pa se setio... (VIDEO)