ĐOKOVIĆ IGRA TENIS SA DRUGE PLANETE: Fantastični Novak pobedio Nadala i boriće se za trofej na Rolan Garosu

Novosti online

11. 06. 2021. u 18:39 >> 23:21

NOVAK Đoković igra tenis sa druge planete. Srbin je pobedio Rafaela Nadala sa 3:6, 6:3, 7:6(4), 6:2 i boriće se za trofej na Rolan Garosu.

ЂОКОВИЋ ИГРА ТЕНИС СА ДРУГЕ ПЛАНЕТЕ: Фантастични Новак победио Надала и бориће се за трофеј на Ролан Гаросу

FOTO: AP/Tanjug

Atomski tenis igra Srbin. Pobedio je Nadala na njegovom terenu, ovo je njegova imeprija, ali sada je Španac naišao na boljeg od sebe. Nije mogao protiv srpske stene i čoveka koji je po ko zna koji put pomerio granice sporta.

Nadal je od danas ima učinak 105:3 u Bulonjskoj šumi. Dva od tri puta ga je pobedio Đoković. Ovo je Noletu bio 81. trijumf na pariskom grend slemu i boriće se za drugu titulu na Rolan Garosu.

Novak je pokazao da je u ovom trenutku najbolji, ako ne i najbolji teniser svih vremena. Odigrati ovako fantastično protiv Nadala na turniru na kome se oseća kao u svojoj dnvenoj sobi može samo Đoković.

Nije ipak izgledalo da će ovaj meč imati ovakav epilog. Rafa je furiozno počeo njihov 58. okršaj, poveo je sa 0:5, ali od tada se Nole razgoropadio zaigrao sjajano, čak i svoj najbolji tenis. Prvi set je na kraju izgubio sa prihvatljivih 3:6.

ŠAMPION Novak Đoković/FOTO: AP/Tanjug

Nakon toga je uzvratio istom merom. Onda je dobio treći set u taj-brejku posle velike borbe, iako je je kod 5:4 servirao za set. Malo se odužilo, ali se dobro završilo.

Četvrti set bio je prava demostracija sile. Nadal je poveo 0:2, a onda šest vezanih gemova osvajača 18 grend slem titula.

Sada prvi reket sveta protiv Rafaela koji je takođe odigrao savršen meč vodio sa 30:28 i pobedio ga je prvi put na šljaci još od finala Rima 2016. godine.

Đoković će se u finalu sastati sa Stefnosom Cicipasom koji juri svoju prvu grend slem titulu u karijeri.

Novak ima priliku da osvoji 19. grend slem trofej i dođe na samo jedan zaostatka od velikih rivala - Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

ČETVRTI SET: ĐOKOVIĆ - NADAL 3:6, 6:3, 7:6(4), 6:2

6:2 - Đoković je u finalu!

5:2 - Novak se igra sa Nadalom u ovim trenucima! Savršenim drop šotom je došao do petog vezanog gema. U narednom Španac servira da ostane na turniru.

4:2 - Fantastičan je Đoković! Pravi drugi vezani brejk. O riternima najboljeg igrača sveta treba da se napiše knjiga i da se prezentuje za buduće generacije. To je pravo savršenstvo.

3:2 - Atomeski tenis Novak igra! Potvrdio je brejk, osvojio treći vezani gem, drugi bez izgubljenog poena. I sada je odservirao dva asa. To je uradio tako autoritativno baš kao da je početak meča, a ne blizu ulaska u petog sata.

2:2 - Tako je! Vratio je Nole brzo brejk. Igra odlično srpski as i zadaje dosta problema "kralju šljake".

1:2 - Brz gem Đokovića. Sa nulom je Nole rešio treći gem četvrtog seta, a okončao ga je četvrtim asem.

0:2 - Potvrdio je Rafa brejk. Bilo je 0:30, no od tada je Španac imao odgovor na svaki udarac Đokovića.

FOTO: AP/Tanjug

0:1 - Odlično Nadal počinje četvrti set. Imao je Novak 30:0, ali Španac je odigrao sjajno od tog momenta i odličnim pasing šotom završio gem.

TREĆI SET: ĐOKOVIĆ - NADAL 3:6, 6:3, 7:6(4)

7:6 - Konačno je proradio Nole i u taj-brejku! Odigrao je Đoković fantastično i pokazao snagu onda kada to najviše treba. Sada ga još jedan set deli od plasmana u finale. Verovali ili ne ovaj set je trajao jedan sat i 37 minuta, a Novak je primera radi Berankisa pobedio za sat i 32 minuta.

6:6 - Novak je uspeo da se izvuče. Spasao je set loptu i potom izborio taj-brejk. Fanstatičan tenis se igra, tu su i skraćene lopte i paralele, dijagonale, pa i greške...

5:6 - Velika šteta! Rafa je spasao dve brejk lopte i taj-brejk je obezbedio as servisom, ukupno šestim. Sada je na Srbinu da uradi isto i odvede meč u 13. gem.

5:5 - Neverovatno! Đoković je imao 30:0, ali na kraju je izgubi gem i praktično se sada igra od nule. Veliku priliku je propustio Beograđanin.

5:4 - Lako je Rafa dobio gem. Smanjio je rezultat, no sada ga očekuje težak posao - mora da napravi brejk, ako misli da ostane u ovom delu meča.

5:3 - Strašan gem. Srpski as je potvrdio brejk, iako je opet spasao brejk loptu. Sada Nadal mora da servira da ostane u setu.

FOTO: AP/Tanjug

4:3 - Koliko je psihički jak Novak Đoković. Opet je Nadalu oduzeo servis i to bez izgubljenog poena. Fantastičnim riternima je terao osvajača 20 grend slem titula na greške.

3:3 - Vraća brejk Nadal. Sjajan tenis na "Filip Šatrijeu". Publika uživa u majstorijama dvojice teniskih legendi. Rafa je gem završio forhend paralelom.

3:2 - Bravo! Đoković prvi stiže do brejka u trećem setu! Iskoristio je treću brejk loptu u ovom gemu. Strašan tenis u ovim trenucima igra najbolji igrač sveta.

2:2 - Ekspresan gem za Novaka, do njega je došao bez ijednog izgubljenog poena. Sjajni 35-godišnjak iz Manakora se ništa nije pitao u njemu.

1:2 - Izvukao se Nadal iz nezgodne situacije. Imao je Đoković dve brejk lopte, nije uspeo da ih iskoristi i Nadal ponovo vodi u trećem setu.

FOTO: AP/Tanjug

1:1 - Istom merom je uzvratio Đoković. Rafa nije imao nakakvu šansu da protivniku oduzme servis.

0:1 - Nije Rafu mnogo uzdrmao gubitak seta. Lako je dobio uvodni gem trećeg seta i Novak je taj koji u ovom segmentu susreta mora da juri rezultat.

DRUGI SET: ĐOKOVIĆ - NADAL 3:6, 6:3

6:3 - To je Novak Đoković! Odigrao je odličan set i uspeo da se izjednači rezultat. I u ovom gemu je spasao dve brejk lopte.

FOTO: AP/Tanjug

5:3 - Uspešno je Nadal uradio ono što je bilo do njega. Sada je na Đokoviću da dobije svoj servis gem i poravna rezultat u setovima.

5:2 - Potvrdio je brejk Novak. Imao je Nadal tri brejk lopte, ali ih nije iskoristio i u narednom gemu servira da ostane u drugom setu. U ovom momentu igra se atomski tenis na "Filip Šatrijeu".

4:2 - Tako je. Đoković ponovo stiče brejk prednosti. Do njega je došao na impresivan način, u svakom poenu je naterao Nadala na dosta trčanja.

3:2 - Prekida Nole seriju rivala i ponovo vodi u drugom setu. Nije se Srbin mnogo namučio da dobije gem.

2:2 - Osvajač 13 titula na Rolan Garosu osvaja drugi vezani gem. Bilo je malo problema, ali nije protivniku dozvolio brejk šansu.

2:1 - Uzvraća Španac i odmah vraća izgubljeno. Ipak, najbolji na svetu mu je praktično poklonio gem svojim greškama, a Nadal je sjajnih forehnd vinerom završio isti.

2:0 - To je pravi Đoković. Napravio je Nole još jedan brejk, veoma autoritativno. Počeo je Srbin da crta po terenu, a ujedno i da tera Rafu na greške kojih je u prvom setu bilo veoma malo.

FOTO: AP/Tanjug

1:0 - Ubedljivo je Novak dobio prvi set, Nadalu nije dozvolio nijedan poen. Ovaj meč je sada totalno drugačiji i Đoković izgleda mnogo bolje na terenu.

PRVI SET: ĐOKOVIĆ - NADAL 3:6

3:6 - Ipak je Rafa uspeo da privede set kraju i dođe na dva koraka do pobede. Ipak, Nole je drastično podigrao nivo igre i Špancu će biti znatno teže u nastavku duela.

3:5 - Serija Đokovića od 3:0. Imao je Nadal set loptu, nije uspeo da je iskoristi, te uvodni deo susreta još uvek traje. Počeo je Novak manje i da greši i beleži mnogo više vinera.

FOTO: AP/Tanjug

2:5 - Evo brejka i Novaka. Konačno je Srbin oduzeo servis Nadalu i uspeo da produži prvi deo meča. Iskoristio je tek petu brejk priliku od početka susreta.

1:5 - Upisao se i Đoković na semaforu posle 36 minuta igre. Bitno je ipak da se set ne okonča bez osvojenog gema.

0:5 - Dobro ide Špancu za sada, ne dozvoljava Novaku da mu se primakne i jedan gem nedostaje Rafi da osvoji uvodni deo meča.

FOTO: AP/Tanjug

0:4 - Ne valja! Loš početak meča za Đokovića. Kao da je sve palo u vodu nakon gubitka prvog gema u kome nije iskoristio dve brejk lopte. Nadal je još jednom rivalu oduzeo servis i blizu je da okonča prvi set.

0:3 - Fanstastičan gem odigrao je "bik sa Majorke". Nije dozvolio rivalu nijedan poen i trenutno je on taj koji je u boljoj situaciji.

0:2 - Neverovatno šta je ispustio najbolji igrač sveta. Imao je Novak 40:15, ali na kraju je Rafa uspeo da prvi napravi brejk. Kaznio je 3. igrač na ATP listi Srbina za propuštene prilike u uvodu meča.

0:1 - Imao je Novak dve brejk lopte, ali je tada Rafa odličnim servisima uspevao da se izvuče (as i servis viner) i na kraju dobije prvi gem. Moglo je da bude i drugačije, no Đoković nije imao rešenje za početni udarac Španca.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna