ŽVINJE KAO MONT EVEREST: Saša Kulinović savladao izazovni Everesting

V.V.

23. 05. 2021. u 19:57

Izazov za najizdržljivije pod nazivom Everesting – savladao je uspešno mladi Novljanin, planinski maratonac Saša Kulinović. On je od juče (subota, 22. maj) u podne danas do 13,45 časova istrčao 22 puta maršutu od mosta na Sutorini do crkve Svetog Ilije na Žvinjama, koja se nalazi na nadmorskoj visini od 410 metara. Nakon 24 časa bez spavanja i akcije bez prekida, Saša je postigao zadatu Eversting visinu od 8.848 metara, što je nadmorska visina Mont Everesta.

ЖВИЊЕ КАО МОНТ ЕВЕРЕСТ: Саша Кулиновић савладао изазовни Еверестинг

FOTO: V.V.

- Žvinje su od sada moj Mont Everest, poručio je Kulinović I objasnio da će tek  slagati  sve utiske napornog , ali izazovnog maratona.

-Bilo je teško i lepo. Ali, ni u ovom poduhvatu nisam bio sam. Tu je desetak ljudi  bez kojih ne bi bilo ništa od ove priče. Bili su od juče i noć i dan  sa mnom.  Bili su mi velika motivacija i podrška, rekao je umoran ali pobednički raspoložen Kulinović.

Podsetićemo uspon  dužine 3,15 kilometra u kome se postiže visinska razlika od oko 400 metara  on je bez prekida i sna prešao  22 puta, savladavši  oko 70 km dužine u usponu i oko 8.900 metara  postignute visine.

Prema pravilima  Everestinga  podaci o ovom atraktivnom poduhvatu  šalju se na sajt i ime učesnika, ovog puta Novljanina Saše Kulinovića, ostaje upisano na spisku slavnih (Hall Of Fame), na linku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)