CREVAR ŠESTA U EVROPI: Štafeta blizu olimpijske vize

Tanjug

17. 05. 2021. u 21:11

Srpska plivačica Anja Crevar osvojila je šesto mesto u finalu trke na 400 metara mešovito, dok je muška štafeta 4 x 100 metara bila sedma prvog dana Evropskog prvenstva u plivanju u Budimpešti.

ЦРЕВАР ШЕСТА У ЕВРОПИ: Штафета близу олимпијске визе

FOTO: OKS

Crvevar je trku isplivala u vremenu 4:40,84. što je tri sekunde sporije od njenog ličnog i državnog rekorda.

Zlato je osvojila mađarska plivačica Katinka Hosu, dok su srebro podelile Mađarica Viktorija Mihaljvari i Britanka Ejmi Vilm.

Štafeta Srbije u sastavu Stjepanović, Nikolić, Barna, Aćin bila je sedma i ostvarila vreme koje ih gotovo sigurno vodi na Olimpijske igre u Tokiju.

Srpski reprezentativci trku su završili u vremenu 3:13,73 i za 18 stotinki popravili rezultat iz kvalifikacija.

Srbija je trenutno na 14. mestu u trci za Tokio i gotovo sigurno će učestvovati na najvećoj smotri svetskog sporta na koju ide 12 ekipa sa Svetskog prvenstva u Gvangdžuu plus četiri najbolje po rezultatu.

FOTO: OKS

Zlato u štafetnoj trci je pripalo Rusiji, Britanci su bili drugi, dok su bronzu osvojili Italijani.

Odličan utisak ostavio je i srpski plivač Čaba Silađi, koji je u disciplini 100 prsno zauzeo 12 mesto.

Silađi je ostvario rezultat 59,72, ponovo je otplivao „A“ olimpijsku normu i bio samo 32 stotinke od svog ličnog i državnog rekorda.

Najvredniji rezultat prvog dana takmičenja zabeležio je Rus Kliment Kolesnikov, koji je u polufinalu trke na 50 leđno oborio svetski rekord.

Do cilja je došao za 23,93. i tako za sedam stotinki nadmašio dosadašnji najbolji rezultat planete, koji je takođe bio u njegovom vlasništvu.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)