U 59. GODINI GINISOV REKORDER: Ruski padobranac uradio 4098 zgibova za šest sati

Novosti online

02. 04. 2021. u 08:40

RUS Nikolaj Kaklimov postavio je novi svetski rekord u zgibovima i samo čeka zvaničnu potvrdu Ginisove knjige rekorda.

У 59. ГОДИНИ ГИНИСОВ РЕКОРДЕР:  Руски падобранац урадио 4098 згибова за шест сати

FOTO: Matč.ru

Pedesetdevetogodišnjak iz Krasnojarska odradio je 4.098 zgibova u vremenu od 6 sati što je 213 zgibova više od dosadašnjeg rekorda koji je bio u vlasništvu Jana Kareša iz Češke.

Bivši padobranac je i pre nekoliko godina držao svetski rekord u ovoj kategoriji sa 3.465 zgibova za šest sati, ali su ga u međuvremenu nadmašili Andrej Šapiro iz SAD sa 3.515 zgibova i Čeh Jan Kareš koji je trenutni rekorder dok Ginisova knjiga rekorda ne verifikuje Kaklimovljev rezultat.

- Dlanovi su mi bili krvavi, pa sam se poslednja četiri sata podizao samo prstima. Radim svoje podlaktice vežbama sa tegovima. Svaki teg sam dizao 500 puta da bih stekao izdržljivost - opisao je Kaklimov.

Po pravilima Ginisove knjige rekorda svi stariji od 16 godina takmiče se u istoj kategoriji. tako da je recimo Šapiro kada je srušio prvi rekord Kaklimova imao svega 17 godina. S druge strane Jan Kareš je postavio još neko vreme aktuelni svetski rekord sa punom 41 godinom.

Kaklimov sada čeka odgovor i zvaničnu potvrdu od strane Ginisove knjige rekorda da je on novi rekorde. Uredno je poslao i snimak svog rušenja rekorda, kao i svu potrebnu dokumentaciju.

On će i ovaj svoj uspeh posvetiti svom devetogodišnjem sinu Ignjatu.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)