TRKA BEOGRAD - BANJALUKA: Druga etapa kreće iz Obrenovca

S. M.

13. 03. 2021. u 12:38 >> 14:22

DOMAĆIN starta druge etape 15. izdanja biciklističke trke "Beograd - Banjaluka" po prvi put biće Obrenovac.

ТРКА БЕОГРАД - БАЊАЛУКА:  Друга етапа креће из Обреновца

FOTO: Novosti

Ovaj grad minulih godina bio je prolazni cilj i pokazao se kao odličan domaćin, pa je rukovodstvo trke dogovorilo proširenje saradnje sa čelnicima opštine.

Direktor karavana Vladimir Kuvalja i sportski direktor Ivan Stević tom prilikom uručili su predsedniku opštine Miroslavu Čučkoviću plaketu za najbolji prolazni cilj 14. trke i dogovorili da biciklisti iz tridesetak zemalja ove godine krenu upravo iz Obrenovca ka Bijeljini i koja je simbol spajanja dva naroda sa leve i desne obale Drine.

Prvog dana takmičenja trka će startovati sa Trga Republike u Beogradu i voziće se do Šapca, gde će 22. aprila ciljem prve etape biti upriličen i Dan grada Šapca.

Tokom te prve etape, Obrenovac će biti domaćin prolaznog cilja, drugu godinu zaredom. Već 23. aprila, karavan sa više od 400 učesnika iz 30 svetskih zemalja startovaće iz Obrenovca. Biće to jedna od najznačajnijih etapa na trci, jer takmičari iz Španije, Francuske, Italije, SAD, Holandije, Kine, Emirata... kao i biciklistički timovi iz regiona, preći će granicu između Srbije i Republike Srpske bez zaustavljanja.

Treća etapa voziće se 24. aprila od Bijeljine do Vlasenice, dok će se poslednjeg takmičarskog dana trka voziti, po svoj prilici iz Prijedora do centra Banjaluke gde će se spektakularnim krugovima centralnim ulicama Banjaluke završiti 15. izdanje trke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)