ZORAN ŽIVKOVIĆ ZA "NOVOSTI": Pehar na severu, Hrvati u padu!

Đ. S.

26. 01. 2021. u 21:17

ZORAN Živković se odlučio za proverene snage u prognozi aktuelnog Svetskog prvenstva rukometaša u Egiptu, koje sutra ulazi u završnu fazu mečevima četvrtfinala.

ЗОРАН ЖИВКОВИЋ ЗА НОВОСТИ: Пехар на северу, Хрвати у паду!

Foto J. Ćosin

Legendarni srpski stručnjak, takođe, ističe da će se neki favorit teško "okliznuti", dok su, po njemu, za slabije rezultate eks-ju zemalja u Africi zaslužne povrede i nesrećne okolnosti...

VUJOVIĆ : TONI SADA IMA MIRNOĆU

ZADOVOLjAN je Veselin Vujović debitantskim nastupima Tonija Đerone na klupi srpske rukometne reprezentacije, ali upozorava da ne sme da bude prevelike euforije u budućnosti.

- Imao je neverovatnu sreću i znanje da dobije Francusku. Sada ima veliku podršku i mirnoću. Da se to nije desilo odmah bi mu podmetali noge - rekao je Vujović u podkastu sajta "Balkanhandbal".
Osvrnuo se i na izjave reprezentativaca da je atmosfera nikad bolja među "orlovima".
- To znači da se poslednjih 10 godina dešavalo sve i svašta. Saberite ko su bili selektori, pa neka ti ljudi snose odgovornost za to. Kad reprezentativci izjave tako nešto, neko mora da se počeše i zapita: "Šta sam radio kao selektor" - poručio je legendarni rukometaš.

- Najviše mi se dopala skandinavska trojka, Švedska, Danska i Norveška, koja igra dopadljiv, doteran, moderan rukomet, lep za oko. Takođe, uz njih u prvi red favorita svrstavam i Francuze, ali i Špance koji, po meni, igraju taktički najpotkovaniji rukomet. Imaju nekoliko starijih i iskusnijih igrača koji se savršeno dopunjuju sa mlađima i stalno na velikim takmičenjima imaju uspeha. Ipak, ako bih morao da suzim taj izbor, rekao bih da se izdvajaju Danska, Francuska ili Španija - precizira svoj izbor Živković, u razgovoru za "Novosti".

SLOM Hrvati na meču sa Dancima/Foto AP

Popularni Tuta smatra da je malo prostora za neka veća iznenađenja u završnici rukometnog mundijala.

- U Egiptu je, posle fudbala, rukomet najpopularniji sport. Dosta ulažu u igrače, trenere i već su napravili veliki rezultat. Ali mislim da su male šanse da izbace Dansku i da bi to bila velika senzacija. Naravno, u sportu je sve moguće i ne bi ih trebalo otpisivati. Takođe, Mađari su pokazali da je pred njima lepa budućnost, dok je Katar prevazišao neka realna očekivanja i da im je ovaj rezultat maksimum. Bez obzira na to što su okupili igrače sa svih krajeva sveta, nemaju tim za više - uverava nekadašnji reprezentativni igrač i trener.

ĐERONA JE BIO NEOPHODAN

KAŽE Zoran Živković da je dolazak Tonija Đerone na klupu Srbije bio neophodan i da se nada da ćemo dobre rezultate prikazati i dogodine na EP.

- Odličan početak, veoma sam zadovoljan. Vidi se da nam je bio potreban jedan takav stručnjak, tačno se posle dužeg vremena vidi drugačiji odnos prema reprezentaciji. Sada je bitno da u istom ritmu nastave, imaju vremena do iduće godine da se spreme za EP - poručuje Živković.

Zanimljivo je da prvi put od 1997. godine nema ekipa sa Balkana među najboljih osam na SP.

- Što se tiče Hrvatske, vidi se da su u padu, ali nisu ni imali sreće sa povredama i izostancima. Sa Slovenijom je situacija drugačija, imali su šansu protiv Egipta, vodili su i sa pet golova razlike, ali taj splet nesrećnih okolnosti i činjenica da je mnogo igrača završilo sa trovanjem ih je sprečila da odu dalje. Da su bili bolji uslovi i za jedne i druge, verujem da bi bili u drugom krugu - podvlači popularni Tuta.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRBIN PRVAK TURSKE: Slobodan Kovač i bankari” zaključali šampionsku krunu