PUTINU ZABRANJENA POSETA OLIMPIJSKIM IGRAMA: Jedan od najvećih skandala u istoriji sporta!

Novosti online

17. 12. 2020. u 22:02

SPORTSKI arbitražni sud zabranio je predsedniku Rusije Vladimiru Putinu da dve godine prisustvuje Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama, kao i svetskim prvenstvima, navodi se u saopštenju suda.

ПУТИНУ ЗАБРАЊЕНА ПОСЕТА ОЛИМПИЈСКИМ ИГРАМА: Један од највећих скандала у историји спорта!

Foto: EPA

Zabrana suda se odnosi na „predstavnike ruske vlade“. Kako se navodi u specijalnom paragrafu odluke, predstavnici vlade su „zamenici ministara, ministri, zamenici premijera, premijer i predsednik Ruske Federacije“.

Sportski arbitražni sud u četvrtak je stao na stranu Svetske antidoping agencije (VADA) u sporu sa Ruskom antidoping agencijom (RUSADA) – ruski sportisti neće moći da se takmiče na velikim međunarodnim takmičenjima pod ruskom zastavom do 16. decembra 2022. godine. Osim toga, RUSADA je dužna da agenciji VADA plati iznos od 1,27 miliona dolara kao naknadu za troškove koje je VADA imala od januara 2019. do datuma odluke.

Napominje se da predstavnici Vlade Rusije neće moći da dobiju akreditaciju, kao ni da prisustvuju svetskim prvenstvima u raznim sportovima. Pri tome se ograničenja ne odnose na zvaničnike koji su članovi Međunarodnog olimpijskog komiteta ili su od šefa države na čijoj teritoriji se događaj održava dobili poziv za takmičenje. Takođe se ograničenja ne odnose na zvaničnike koji su sportisti i koji su na takmičenje stigli kao učesnici.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (7)

Bozidar

17.12.2020. 22:26

Zalosno, da se u citav sport u svetu pretvorio u politiku. Sramota da se skoro sve svetske sportske organizacije povinuju politickim odlukama pojedinih svetskih sila, a ne da se i sami bave politikom. Ovo vise nije sport ovo je lakrdija. Sramota!!!

Gorki

17.12.2020. 22:32

Запад је одавно приватизовао олимпијске игре. Руси сигурно неће учествовати у овој шаради.

Milan

19.12.2020. 22:51

Predsednik Putin treba da sedne u voz ili avion i ode na bilo koje takmičenje pa da vidimo ko će da mu zabrani,zabrana zbog dopinga,a zašto se sportisti SAD ne testiraju na doping,pa pogledajte kakvi su prepuni steroida i ko zna kakvih doping smesa.