BOKSERSKI SPEKTAKL NA TRGU REPUBLIKE: Zvezda savladala Partizan, meču prisustvovale legende plemenite veštine (FOTO)

Tanjug

04. 10. 2020. u 00:48

BOKSERI Crvene zvezde savladali su večeras Partizan 10:8 u spektakularnom večitom derbiju na Trgu republike u Beogradu, prvom posle 26 godina.

БОКСЕРСКИ СПЕКТАКЛ НА ТРГУ РЕПУБЛИКЕ: Звезда савладала Партизан, мечу присуствовале легенде племените вештине (ФОТО)

Foto: Tanjug/Andrija Vukelić

U prisustvu brojnih bokserskih legendi na čelu sa Tadijom Kačarom, kao i predsednika OKS Božidara Maljkovića i člana MOK-a Nenada Lalatovića, viđene su sjajne borbe kao dokaz da se boks vratio na veliku scenu.

Pobede za Zvezdu ostvarili su Nemanja Gavrilović (60 kg), Nenad Jovanović (64 kg), Damijan Grmuša (69 kg), Sandro Poletan (75 kg) i Milosav Savić (91 kg), a za Partizan Omer Ahmetović (52 kg), Strahinja Karabegović (69 kg), Saša Milovac (81 kg) i Dušan Veletić (91+ kg).

Predsednik Bokserskog saveza Srbije (BSS) Nenad Borovčanin izjavio je da je prezadovoljan spektaklom koji su prirediili bokseri Crvene zvezde i Partizana na Trgu republike i najavio nove akcije u cilju promocije plemenite veštine.

- Prezadovoljan sam kako je sve proteklo. Srbi vole boks. Okupili smo odlične borce iz cele Srbije, koji su zaista ostavili srce na Trgu Republike. Idemo dalje, sve za dobrobit srpskog boksa. Učinićemo sve da ukoliko epidemiološka situacija i vreme dozvoli, do kraja godine organizujemo još nekoliko promotivnih bokserskih spektakl - istakao je Borovčanin, bez dileme najzaslužniji za sve lepo što se u poslednje vreme dešava u srpskom boksu.

Sva ova dešavanja sjajan su uvod u 2021. godinu, kada će Beograd u novembru biti domaćin Svetskog seniorskog prvenstva u boksu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!