"IZBACILI STE RUSIJU, IZBACITE IZRAEL": Protesti zbog dvostrukih aršina pred Olimpijske igre - "Pariz 2024" (VIDEO)

Александар Илић
Aleksandar Ilić

08. 05. 2024. u 09:01

NA desetine propalestinskih protestanata okupilo se početkom maja ispred organizacionog komiteta Olimpijskih igara Pariz 2024. Oni su zahtevali da Izraelu bude zabranjeno učestvovanje zbog rata u Gazi.

ИЗБАЦИЛИ СТЕ РУСИЈУ, ИЗБАЦИТЕ ИЗРАЕЛ: Протести због двоструких аршина пред Олимпијске игре - Париз 2024 (ВИДЕО)

FOTO: Printskrin

- Iako je Olimpijskom komitetu trebalo četiri dana da 2022. godine preduzme sankcije protiv Rusije i Belorusije zbog invazije na Ukrajinu. Ako ste isključili Rusiju, isključite i Izrael - rekao je Nikolas Šašahani, potpredsednik Europalestinske asocijacije.

Okupljeni protestanti nosili su palestinske zastave i natpise "Genocid nije sport", "Nema Olimpijskih igara za počinitelje genocida", "Bojkotujte Izrael u Parizu".

- Mislite li da je normalno da Rusija ne učestvuje na internacionalnom događaju, a da zemlja koja je ubila mnogo veći broj civila učestvuje na Olimpijskim igrama i to pod izraelskom zastavom? To nije u redu, užasno je - rekao je jedan od protestanata.

Rusija tvrdi da su poslednji potezi "apsolutno u suprotnosti sa ideologijom Olimpijskog pokreta, a francuski predsednik Emanuel Makron branio je učešće izraelskih sportista, tvrdeći da "Izrael ne napada, on odgovara na teroristički napad", prenosi "Raptli"

Olimpijske igre održaće se u Parizu od 26. jula do 11. avgusta, a potom će biti održane i Paraolimpijske od 28. avgusta do 8. septembra.

BONUS VIDEO: TAJNA NAJVEĆEG FUDBALSKOG STADIONA NA SVETU: Ovo je lista TOP 10 „hramova fudbala“

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (1)

NOVINARKA KOJA JE POSTALA NASLOV: Sportsko čudo u Srbiji - okupila otpisane košarkašice i svi sad pričaju šta je sa njima uradila