PARTIZAN ZAKUVAO FINALE: Zašto je crno-belima rečeno da se ne raduju posle pobede nad Crvenom zvezdom

S. Krstović

21. 04. 2024. u 18:35

FINALE postaje dramatičnije. Odbojkaši Partizana su tek u trećoj utakmici pokazali šampionski nerv i sprečili su igrače Crvene da se već posle treće utakmice raduju tituli. Crno-beli su sinoć na Banjici slavili sa 3:2, smanjili u seriji na 1:2 u pobedama i zakazali četvrti duel za utorak (19.00) u SC „Master“. Eventualna majstorica odigraće se 26.aprila na Banjici.

ПАРТИЗАН ЗАКУВАО ФИНАЛЕ: Зашто је црно-белима речено да се не радују после победе над Црвеном звездом

FOTO: M. Vukadinović

- Rekao sam i posle drugog poraza da su za mene moji igrači heroji. Možda će neko to da protumači kao vid motivacije ili patetike, ali ja znam šta se dešava tokom cele godine. I smatram da nije patetika, da su heroji, trebalo je doći posle 0:2, suprotstaviti se ovakvoj Zvezdi, koja, ne znam kakav je utisak sa strane, i dalje igra fantastično. Nisu oni pali, jednostavno smo mi u trećem duelu bili mnogo hrabriji, mnogo energičniji. Žao mi je što smo ispustili prvi set. U svakom slučaju Zvezda i dalje vodi, 2:1, i sigurno će doću u „Master“ da igra i dalje jako, tako da nema euforije, tek nam predstoji presudan meč – priča u jednom dahu strateg Partizana Bojan Janić.

Čini se da je jedan od ključnih Janićevih poteza bio kada je odlučio da iskusnog libera Krsteskog zameni mladim Popovićem, koji je doneo sigurnost na prijemu.

- Petar je omiljen u ekipi. Žao mi je zbog Krsteskog, evidetno je da je u kriti, tako da sam odlučio da rizikujem sa neiskusnim Popovićem, koji je bio sjajan, opušten, to preneo na saigrače i izdrže pritisak zvezdaša – podvlači Janić.

Mladi libero Petar Popović nije bio euforičan posle meča:

- Rečeno nam je da se ne radujemo, iako bismo da slavimo malo. Ništa nam ova pobeda ne znači, ako izgubimo sledeću.

U Zvezdi su bili svesni da je najteže preskočiti treću prepreku. Preksinoć su vodili sa 1:0 i 2:1 u setovima i 8:6 u taj-brejku, ali crno-beli su uspeli da produže seriju.

- Mislim da je treća utakmica bila dostojna finala, i kao što je jedan od mojih saradnika rekao, nismo mi toliko bolji da možemo da dobijemo Partizan sa 3:0 u seriji. U jednu ruku bila je očekivana reakcija crno-belih da daju svoj maksimum. Mi se nismo snašli. Daleko smo od kraja, niti smo mi osvojili trofej, niti je Partizan odustao od titule. Oni su došli ovde sa novom energijom i uspeli su – naglašava kormilar Crvene zvezde Ivica Jevtić.

Iskusni bloker Dušan Lopar podvlači da nije tako lako osvojiti pehar:

- Mislim da smo sami sebi nabili pritisak. Trener nam je skrenuo pažnju, govorio da moramo da budemo smireni. Ali, od prvog seta se osetila neka vrsta nervoze. Postojala je energija, ali nije to bila ona koja nas je krasila sve ovo vreme. Na nama je da se smirimo, skupimo kao tim i u utorak pokažemo da smo mi ti koji treba da osvoje titulu.

Finale plej-ofa

14.april C. zvezda – Partizan 3:0

17.april Partizan – C. zvezda 1:3

20.april C.zvezda – Partizan 2:3

23.april Partizan – C. zvezda 19.00

26.april C.zvezda – Partizan*

* eventualna peta utakmica

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)