OTVOREN PUT KA FINALU: Odbojkašice Jedinstva srušile Zvezdu nakon velike borbe

Novosti online

09. 04. 2024. u 22:05

Odbojkašice Jedinstva iz Stare Pazove slavile su na domaćem terenu protiv Crvene zvezde rezultatom 3:1 (25:23, 25:22,22:25,25:19 ) u prvoj utakmici polufinalne serije Superlige Srbije.

ОТВОРЕН ПУТ КА ФИНАЛУ: Одбојкашице Јединства срушиле Звезду након велике борбе

CEV (ilustracija)

Pazovčanke su opravdale ulogu favorita protiv crveno-belih i napravile korak ka plasmanu u finale i odbrani titule prvaka Srbije.

Odbojkašice Zvezde su u reprizi prošlosezonskog polufinala pružile jak otpor ekipi Jedinstva, koja je do prvog seta došla nakon velike i izjednačenje borbe.

Iako je domaća ekipa sve vreme diktirala tempo i držala rezultatsku prednost, pobednika prvog seta odlučila je neizvesna završnica. Pri vođstvu od 20:19 tim iz Stare Pazove je napravio seriju 3:1 i došao do prednosti od 23:20, što je bilo i ključno za osvajanje seta.

Zvezda u završnici prišla na 24:23, ali Beograđanke nisu imale snage za potpuni preokret i Jedinstvo je povelo sa 1:0.

Foto: Profimedia

Pazovčanke su u drugom setu već na startu stekle prednost od pet poena (6:1), koliko su imale i sredinom seta (16:11), ali je Zvezda je i u ovom periodu igre završnicu učinila uzbudljivom i prišla na 20:19, zatim i na 23:22. Međutim, odbojkašice Jedinstva su odlično odreagovale pod pritiskom i privele set kraju na željeni način za 2:0.

Treći set je do rezultata 13:13 protekao u rezultatskoj klackalici, a onda je Zvezda serijom 5:1 napravila dobru rezultatsku zalihu pred finiš (18:14). Jedinstvo je u jednom momentu uspelo da priđe na poen zaostatka (22:21), ali su crveno-bele serijom 3:1 uvele meč u četvrti set.

Tokom četvrtog seta videli smo izjednačenu borbu do rezultata 9:8 u korist Jedinstva, koje je zatim serijom 5:1 došlo do opipljivih plus pet (14:9). Tu se već mogao naslutiti da petog seta neće biti, a Pazovčanke su u završnicu ušle sa prednoću 20:14 i mirno privele meč kraju.

Najefikasnija u redovima Jedinstva bila je Ivana Nedeljković sa 14 poena, Tamara Miljević je dodala 11 poena, a Branka Tica devet.

Kod Zvezde je Malgorzata Jasek prednjačila sa 15 poena, Nikolina Lukić je dodala 14 poena, a Jelena Stojić 11 poena.

BONUS VIDEO  KLADIONIČARSKE PRIČE: Jokić ima i bezobrazluk

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave