JEZIVA TRAGEDIJA! Svetski rekorder poginuo u stravičnoj nesreći, imao je samo 24 godine

Novosti online

12. 02. 2024. u 08:19

Svetski rekorder u maratonu Kenijac Kelvin Kiptun poginuo je zajedno sa svojim trenerom u automobilskoj nesreći u Keniji kasno sinoć, javila je policija.

ЈЕЗИВА ТРАГЕДИЈА! Светски рекордер погинуо у стравичној несрећи, имао је само 24 године

FOTO: Tanjug/AP

Kiptum je imao 24 godine, postavio je prošle godine u Čikagu novi svetski rekord u maratonu.

On je na marotonu u Čikagu u oktobru do svetskog rekorda stigao vremenom 2:00,35 sati. Tada je oborio rekord svog sunarodnika Eliuda Kipšogea iz 2022. godine (2:01,09 sati).

Kiptum i njegov trener iz Ruande Žerve Hakizimana poginuli su u automobilskoj nesreći sinoć oko 23.00 časa blizu mesta Kaptagat u dolini Rift, regionu odakle on potiče i gde je živeo i trenirao, javila je policija.

Kelvin Kiptum je vozio kola sa dva putnika, svojim trenerom i jednom ženom, koja je teško povređena i nalazi se u bolnici, prenosi agencija Frans pres.

Prema izveštaju policije on je izgubio kontrolu nad vozilom, izleteo sa puta i udario u drvo. 

Kenijska sportiskinja Milka Čemos potvrdila je vest o njihovoj smrti za AP. ;Nesreća se dogodila između mesta Eldoret i Kaptagat u zapadnoj Keniji, rekla je ona, u srcu visinske oblasti poznate kao baza za treniranje maratonaca iz Kenije i iz sveta. Kiptum je rođen i odrastao u toj oblast.

Bio je velika nada i jedan od najuzbudljivijih sportista koji se pojavio u tom sportu, saopštila je Svetska federacija za atletiku.

Bonus video: "DELIJE" NISU MOGLE DA VERUJU! Evo šta je Lajpcig pustio s razglasa pred meč Lige šampiona sa Crvenom zvezdom

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)