BOKS SPEKTAKL U NOVOM PAZARU Šampionat Srbije počinje u sredu

Tanjug

10. 12. 2023. u 12:33

Sportska dvorana Doguš u Novom Pazaru biće od 13. do 16. decembra domaćin šampionata Srbije u ženskoj i muškoj konkurenciji, kako u omladinskim, tako i seniorskim kategorijama.

БОКС СПЕКТАКЛ У НОВОМ ПАЗАРУ Шампионат Србије почиње у среду

Bokserski savez Srbije

Početak borbi u dvorani Doguš zakazan je za sredu, 13. decembra u 16 sati, a finalni mečevi održaće se u subotu od 18 sati.

Organizatori manifestacije su Bokserski savez Srbije, Grad Novi Pazar, BK Novi Pazar, Sportski savez i Ustanova za sport Novi Pazar.

Učešće sjajnih boksera, od kojih većina sa velikim reprezentatvnim iskustvom na međunarodnim takmičenjima, ali i evropskim i svetskim šampionatima i medaljama, govori o kvalitetu boksa koji će Pojedničano prvenstvo Srbije doneti u Novom Pazaru.

Grad boksa, grad velikih šampiona plemenite veštine, aktuelnih klupskih prvaka regiona ugostiće krem srpskog boksa.

- U finišu takmičarske 2023. očekuje nas pravi praznik boksa u Novom Pazaru, gradu koji je poznat po sjajnoj školi boksa koja je iznedrila velike šampione i po velikoj ljubavi prema plemenitoj veštini koja vlada u ovom gradu. Kvalitet bokserki i boksera koji će se naći u ringu u dvorani Doguš garancija su vrhunskih mečeva koje ćemo imati priliku da gledamo i punim srcem uživamo u činjenici da je srpski boks, kako na međunarodnoj sceni, tako i lokalno jak, da iz dana u dan rastemo i ponovo postajemo sila koja smo nekad bili, da nas respektuju i da nas se boje protivnici, rekao je Nenad Borovčanin, predsednik Bokserskog saveza Srbije.

- Da bi bio konkurentan širom meridijana moraš se neprestano razvijati i graditi širom svoje zemlje, moraš imati jake temelje za budućnost kako bi ona bila blistava i popločana medaljama, a upravo je to naš recept i na tome radimo svom snagom i sa puno ljubavi prema boksu, dodao je Borovčanin.

Prema njegovim rečima, srpski bokseri uvek imaju jedan cilj, a to je osvajanje medalja na svim takmičenjima na kojima učestvuju.

- Postati svetski šampion u boksu je izuzetno teško i to zahteva kombinaciju talenta, napornog rada, posvećenosti i mogućnosti. Takmičari obično moraju da napreduju kroz rangove, pobeđujući u brojnim borbama protiv sve veštijih protivnika, pre nego što zasluže šansu za svetsku titulu. Osvajanje svetske titule takođe uključuje pobedu nad aktuelnim šampionom ili najbolje rangiranim kandidatom u diviziji, što je izazovan podvig. Zato je jako važno graditi se kroz domaća takmičenja, posebno kroz prvenstvo države i kroz njih trasirati put ka visinama na međunarodnoj sceni, zaključio je Borovčanin.

BONUS VIDEO: Ivana Vuleta nakon svetskog zlata

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)