NAUK ZA DRUGU RUNDU: Odbojkaši Partizana svesni da moraju da igraju mnogo bolje ako žele plasman u Ligu šampiona

S. K.

27. 10. 2023. u 10:25

BRIDE obrazi posle lakog poraza (1:3) od Olimpijakosa na kraju prve runde kvalifikacija za grupnu fazu Lige šampiona. Odbojkaši Partizana su kao drugi sa turnira u Beogradu izborili drugu fazu u kojoj moraju da igraju mnogo bolje ako žele da se nadmeću sa elitu. Igrači su svesni i da je strateg Bojan Janić sa pravom ljut i da ubuduće moraju da igraju sa mnogo više energije.

НАУК ЗА ДРУГУ РУНДУ: Одбојкаши Партизана свесни да морају да играју много боље ако желе пласман у Лигу шампиона

FOTO: OSS

- Krenuli smo u meč dosta uplašeno, ne znam iz kog razloga. Dopustili smo Grcima dosta lakih poena našim greškama. A to ekipe kao Olimpijakos ne praštaju. I drugi set smo počeli jako loše, ali smo se izvukli, jer smo uspeli da dođemo do neke naše igre, energije. Samo, trener Janić je u pravu da nam je nedostajala energije. Nedopustivo je što smo, na primer, treći set počeli očajno, 0:5, što na ovom nivou nije lako stići. Ipak, imamo šta da naučimo sa ovog turnira i to će nam značiti i za prvenstvo i drugu rundu kvalifikacija – kaže Lazar Marinović.

Primač crno-belih ne zna zbog čega su odigrali toliko loše protiv Olimpijakosa i lako mu prepustili prvo mestu u grupi 2.

- Ne znam šta se sa nama desilo, jer smo ušli 200 posto u meč. Da li je u pitanje veliki respekt prema protivniku teško je reći vruće glave. Videlo se na početku da ne rešavamo lake sitaucija jedan na jedan, da smo pravili gluposti na terenu. Moramo da radimo na tome kako se ovo više ne bi dešavalo – ističe Marinović.

Beograđani će u nedelju veče saznati s kojim ekipa će igrati od 7. do 12.novembra u grupi 5 druge runde kvalifikacija za grupnu fazu Lige šampiona. Za sada se zna da je rival Las Palmas, pobednik grupe 1 (Budva, Kapošvar, bugarski Burgas, Strumica) i drugoplasirana ekipa iz grupe 3 (Sastamala, Apeldorn, Tirol Inzbruk, ukrajinski Prometej). Podsetimo da će osam ekipa biti podeljeno u dve grupe, da pobednici i najbolja drugoplasirana idu u elitu.

- Ko god da nam bude rival pre svega moramo da budemo zdravi. Imamo mnogo utakmica u narednom periodu, idemo korak po korak, a kada dođe turnir neophodno je da budemo najbolji u tom trenutku, jer svi želimo da se plasiramo u grupnu fazu Lige šampiona – naglašava Marinović.

S. K.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKA FRKA U DENVERU: Nikola Jokić i NBA šampioni upali u probleme!