ODBRANA JE ŠKRIPALA: Rukometašice u Ankari u kvalifikacijama za EP sa Turskom igrale 29:29

S. K.

16. 10. 2023. u 11:53

NISU blistale, ali su se kući vratile neporažene. Podmlađene selekcija ženske rukometne reprezentacije Srbije morala je u drugom kolu kvalifikacione grupe 6 za odlazak na EP 2024. u Mađarskoj, Austriji i Švajcarskoj da se zadovolji bodom u Ankari protiv Turske - 29:29 (16:18). Srpkinje u trećem kolu, 28. februara iduće godine, igraju sa Crnom Gorom.

ОДБРАНА ЈЕ ШКРИПАЛА: Рукометашице у Анкари у квалификацијама за ЕП са Турском играле 29:29

FOTO: RSS

Naše neiskusne igračice puno su oscilirale, a naročito su bile nesigurne u odbrani. Kada su u finišu prvog dela povele sa 15:13 učinilo se da su nametnule svoj ritam, ali su ubrzo greškama omogućile Turkinjama da preokrenu na 18:16. U finišu meča uspele su da preokrenu, u poslednjem minutu da povedu (29:28), ali nisu imale snage da sačuvaju ceo plen.

- Ne mogu da budem zadovoljan - naglašava za sajt RSS selektor Uroš Bregar. - Turska je jako ušla u utakmicu, mi smo na startu imali nekih problema, ali smo vremenom uspeli da sredimo odbranu. Posložili smo i napad, ali su odbrana kao i tranzicija definitivno segmenti na kom ćemo morati mnogo više da radimo. Raduje me ipak što smo sa ovako neiskusnom ekipom ostali neporaženi.

Ono što hrabri slovenačkog stručnjaka jeste to da su se iskazale najmlađe igračice:

- Najpozitivniji utisak je da smo dobili i neke igračice za budućnost, to je svakako Dunja Radević koja je u najkritičnijim momentima utakmice postigla izuzetno važne golove. Jako smo mladi, ali me baš raduje što ćemo posle ove nedelje imati i turnir u Španiji da se uigramo za SP. Drugi deo kvalifikacija ćemo već biti znatno iskusniji tako verujem da ćemo izboriti plasman na EP.

Kapitenka Sanja Radosavljević je zadovoljna učinkom u prva dva kola:

- Nismo sjajno igrale protiv Turkinja, ali sam ponosna na sve devojke, naročito mlađe igračice kojima su ovo bili prvi veliki izazovi na seniorskoj sceni. Nadam se da će ovo biti dobra lekcija za budućnost. Radićemo na tome da poboljšamo sve segmente svoje igre, da se uigramo za SP. Mlada smo ekipa i verujem da ćemo kroz ovakve utakmice rasti i uigravati se za velike izazove u budućnosti.

Lazić: Stekle smo nova iskustva

EMILIJA Lazić kaže da je protekla nedelja i te kako koristila mladim igračicama:

- Stekle smo nova iskustva, osetile kako je igrati na najvišem nivou, pa i naučile neke lekcije. Imale smo šanse da pobedimo Tursku, nažalost ih nismo iskoristile, ali je ovo pravi uvod za SP.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona